10 år med kunst på Oslo S

Kunstkavalkaden på fasaden av Oslo S fortsetter, og den 10. juni får publikum et gjensyn med Jorunn Irene Hanstvedt «Sleepers» som ble vist første gang i 2004.

[Bilde]

Jorunn Irene Hanstvedt om ”Sleepers”:

Temaet i bildene er hjemløse personer som sover, i utgangspunktet rett på gata, totalt eksponert i offentlige rom. Jeg flytter dem ut av virkeligheten og inn i nye sammenhenger. Dette blir min kunstneriske form for omsorgsarbeide, og ett ønske om å “heve dem opp til ett menneskelig akseptert nivå.

For å feire 10 år med samtidskunst i stort format på fasaden av Oslo S presenterer Rom for kunst en sommer-kavalkade på fasaden av Oslo S der utvalgte verk fra samlingen vises på nytt. Publikum kan glede seg til gjensyn med blant annet tyske eBoy´s fremtidspiksellering av Oslo som ble vist i 2007, og Pushwagners karakteristiske «Catch a ride» som ble vist i 2009.

Rom for kunst er et unikt prosjekt i Norge innen temporær kunst i offentlige rom. Satsingen gjøres på oppdrag for Rom Eiendom AS med Kulturbyrået Mesén som prosjektutvikler og produsent.

Jubileumsprogram Rom for kunst på Oslo S, sommeren 2011:

10. juni Jorunn Irene Hanstvedt «Sleepers» (vist i 2004)
01. juli Per Christian Brown «Reconstructed Scenes 1-3» (vist i 2005)
22. juli eBoy «Future Oslo» (vist i 2007)
09. aug. Torunn Skjelland «Take a deep breath» (vist i 2008)
29. aug. Pushwagner «Catch a ride» (vist i 2009)
19. sept. utstillingsslutt

Legg til ekstern kalender…