Hele dagen på NMH

Norges musikkhøyskole (NMH) ligger klemt mellom, Chateu Neuf og Politihøyskolen på Majorstua. Visste du at det arrangeres mer enn 300 konserter her hvert år? Ultima tilbringer en hel dag på høgskolen som, har fostret landets ledende komponister og utøvere.
Asamisimasa er et av Norges fremste samtidsensembler, med stor aktivitet også på europeiske festivaler. Konserttittelen On and Off and To and Fro er ett av seks verker av den danske komponisten Simon Steen-Andersen som spilles ikveld. Steen-Andersen bidrar også med whammy (en pedal som lager spesialeffekter, gjerne på elgitar) og live video.
Hans Abrahamsen timelange verk Scnee benytter den klassike kanonformen og har referanser til Bach og Mozart. “Som lytter veksler man mellom å følge alle de intrikate prossesene i Scnee og å gi slipp på dem- for å så gli inn i en behagelig transe,” skrev The Guardian etter framføringen på Huddersfield-festivalen 2010.
Det velrenommerte Enemble Recherhce fra Freiburg i Tyskland spilte da, og spiller også på Ultima.
Forfatteren Erland Kiøsterud samtaler med komponist Hans Abrahamsen før konserten. De vil utforske eventuelle likheter mellom muskalsk og litterær komposisjon, hvorfor bruke klassiske virkemidler i moderne verk, historiens betydning, og om livet selv har påvirket måten de skirver på?
Utlimas kunstneriske ledelse vil dele av sine kunnskaper i diskusjonen “Musikeren i verket”. En annen workshop tar for seg Luciano Berios sequenzaer, et gjennomgangstema på festivalen. Gjennom mange år var Luca Francesconi Berios assistent.
Det blir også dugurdkonsert kl 13 med Ensemble Aksiom ett av mange som har oppstått i studentmiljøet på skolen. Og det blir musikkbar, hvor Rolf Borch fra asamisimasa spiller Luciano Berios Sequenza IXc for bassklarinett. I musikkbaren kan selvfølgelig flere overraskelser forventes.

Legg til ekstern kalender…