Bugge Wesseltoft og Henrik Schwarz

Elektronikajazz – eller var det omvendt? Bugge med ny duo.

Fredag i åpningsuka byr på kontemporær klubbfølelse og et vindpust fra kontinentet. Det er duket for ambient elektronikafest når Wesseltoft/Schwarz duo kommer på et sjeldent og etterlengtet norgesbesøk. Duoen er fast inventar på de beste europeiske scenene om dagen, og kommer i juni med albumet DUO på Jazzland Recs.

Bugge Wesseltoft trenger vel knapt en introduksjon. Fra han slapp den nye elektroniske jazzen fri på de hippeste dansegulvene på nittitallet, til de siste årenes lyrisk-improviserte flygelelektronika, har han vært blant de aller fremste navnene på den europeiske jazzscenen. Fellesnevneren er ofte – nesten alltid – en organisk og sømløs sammensmelting av akustisk melodiøsitet og maskinlagde stemninger og beats.

Det er derfor helt naturlig, eller kanskje uunngåelig, at han har funnet sammen med DJ og produsent Henrik Schwarz. Med bakgrunn fra Chicago/Detroit-miljøet er Scwartz dypt forankret i house- og technokulturen, og har som svært ettertraktet DJ, traktert platespilleren på alle verdens kontinenter med innlagt strøm og vann. Han er nært knyttet til Berlin-selskapet !K7 Records og har remikset stjerner fra Michael Jackson til Ane Brun.

Fra utgangspunktet i housemusikken har Schwarz beveget seg mer og mer i retning av improvisasjon og jazz: “For meg betyr improvisasjon frihet, og samtidig har improvisasjon i mange år vært en av de største begrensingene og utfordringene innen live elektronisk musikk. Dette prosjektet er en drøm som har gått i oppfyllelse, og et stort skritt fremover.”
www.buggeandhenrik.com
www.jazzlandrec.com

Foto: Ben Wolf

Legg til ekstern kalender…