Oslo Jazzfestival: Fire! (S)

Den svenske supertrioen Fire! består av Mats Gustafsson, Johan Berthling og Andreas Werliin, og selv om dette definitivt er en jazztrio, finnes det ingen sjangergrenser når disse tre skaper musikk sammen. De er fryktløse, og her står alt fra garage rock til frijazz på menyen.

I Norge forbindes Mats Gustafsson kanskje først og fremst med The Thing, men han er også kjent fra samarbeid med blant andre Peter Brötzmann og Sonic Youth. Johan Berthling har gjestet Oslo Jazzfestival to ganger med bandet Tape og har dessuten bakgrunn fra en lang rekke andre band som for eksempel Sten Sandell Trio og LSB. Wildbirds & Peacebirds-trommeslager Andreas Werliin er yngstemann på laget, men han er like fullt allerede en anerkjent svensk musiker og spiller for tiden også med Dan Berglunds Tonbruket.

Fire! platedebuterte i 2009 med “You Liked Me Five Minutes Ago” på Rune Grammofon, og denne våren kommer oppfølgeren med Jim O´Rourke som medvirkende på gitar. Bandet har spilt en rekke klubber og festivaler i Europa, og i 2010 turnerte de i Japan sammen med sistnevnte. I år blir det turné i Sør-Amerika, samt flere spillejobber i Europa inkludert dette Oslo-besøket.

Gustafsson, Berthling og Werliin inntar Mono tirsdag 16. august.

Besetning: Mats Gustafsson (saksofoner/Fender Rhodes/live elektronikk), Johan Berthling (bass/gitar/orgel), Andreas Werliin (trommer/perkusjon)

http://earthwindand.com

http://matsgus.com

http://www.hapna.com

http://wildbirdsandpeacedrums.com

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…