Oslo Jazzfestival presenterer: Viktoria Tolstoy og Svante Thuresson

Viktoria Tolstoy er en av Sveriges mest populære jazzvokalister. I tillegg til et mangeårig samarbeid med Nils Landgren, er McCoy Tyner, Ray Brown, Toots Thielemans, Esbjørn Svensson, Arne Domnérus og Bo Caspers blant artistene hun har spilt med på innspillinger og turnéer. Tolstoy platedebuterte i 1994 med ”Smile, Love and Spice” og har siden gitt ut syv album inkludert den kritikerroste 2008-utgivelsen ”My Russian Soul”. Viktora Tolstoy har hatt stor suksess i Europa, men hun har også turnert verden over inkludert Japan, Mexico og Sør-Afrika. Og ja, den meget anerkjente russiske forfatteren Leo Tolstoj er hennes tippoldefar.

Svante Thuresson står i en særstilling i svensk musikkliv. Han tilhører Sveriges jazzelite, men han har også lenge hatt en sentral plass i svensk underholdningsliv generelt. Opprinnelig var Thuresson trommeslager, men i begynnelsen av 1960-årene begynte han karrieren som vokalist. Han har reist land og strand i Sverige med ulike jazzkonstellasjoner og har hatt gleden av å samarbeide med noen av verdens største jazzmusikere som for eksempel Art Farmer, Toots Thielemans og Lee Konitz. Svante Thuresson har samtidig vært aktiv på Sveriges revyscene og hatt en rekke plasseringer på Svensktoppen opp gjennom årene. I dag er Thuresson også pedagog. Han jobber ofte i duettformatet, og her hjemme er han spesielt kjent for samarbeidet med danske Kathrine Madsen.

Besetning: Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson (vokal), Claes Crona (piano), Mattias Svensson (bass), Johan Löfkrantz Ramsay (trommer)

Artistens hjemmeside: www.viktoriatolstoy.com og www.myspace.com/svantethure…

Legg til ekstern kalender…