Oslo Jazzfestival presenterer: Lizz Wright

Inspirert av blant andre Nina Simone, Cassandra Wilson og Joni Mitchell, er Lizz Wright en lidenskapelig vokalist som stolt holder USAs musikalske arv i hevd.

Lizz Wright har først og fremst en bakgrunn fra gospel. Faren var både prest, pianist og kirkens musikalske leder i hjembyen Hahira, Georgia. Som prestedatter, begynte Wright tidlig å synge og spille piano i kirken, og i skoleårene sang hun i kor. Hun studerte sang ved Georgia State University i Atlanta, samt The New School i New York og i Vancouver. I studietiden ble veien fra gospel til jazz og blues kort, og hun endte raskt opp med stort sett kun å synge jazz både solo og som en del av vokalkvartetten In the Spirit som hun ble medlem av i 2000. Denne Atlanta-baserte gruppen ble meget populær lokalt, men i 2002 nådde Lizz Wright også ut til publikum over hele USA gjennom sin deltakelse i en hyllestturné til Billie Holiday. Året etter fikk Wright platekontrakt med Verve og debuterte med albumet ”Salt” som gikk helt til toppen av de amerikanske jazzlistene og ble en av 2003s mest lovpriste utgivelser i USA. Hittil har hun gitt ut fire album, og hennes nyeste innspilling, ”Fellowship” er en gospelbasert hyllest til egne musikalske røtter samtidig som de amerikanske sørstatenes historie også inspirerer repertoaret på innspillingen.

Lizz Wright er et etterspurt navn på jazzfestivalenes plakater både her i Norge og ellers i Europa. Hun har gjestet en rekke norske festivaler og har spilt i Oslo ved flere anledninger, men når hun i år kommer til Oslo Jazzfestival for å spille på Sentrum Scene, blir det første gang hun står på festivalplakaten i hovedstaden.

Artistens hjemmeside: www.lizzwright.net

Legg til ekstern kalender…