Fristil! Snah solo + Leverton Fox

Kompromissløs gitarist og britisk laptop-rock

Høstens FRISTIL-serie er kuratert av Stian Westerhus

Snah, den utrettelige gitarist/vokalist i Motorpsycho, er en av våre mest kompromissløse og særegne musikere. Likesom Motorspsychos ukladerlige evne til å konstant redefinere seg selv musikalsk og gå nye veier, tipper vi at Snah’s improviserte solosett denne kvelden vil bli både nedstrippet og massivt, spenne bredt og trekke på ulike referanser. Men helt sikker er vi ikke. Den som kommer, får se.

Hans Magnus Snah Ryan (gitar)

Foto: Kjell Gunnar Monsen

LEVERTON FOX

Fra Londons eksperimentelle scene kommer en trio av Stian Westerhus’ gamle studiekamerater. Improvisert laptop-rock er kanskje et beskrivende uttryk – eller kanskje ikke. Leverton Fox skaper et helt spesielt lydbilde som er både meditativt, hardt og mystisk, som blander noe landlig og urbant, elektronikk og akustisk, i konstant sonisk nyskapning og variasjon. Eller som de selv beskriver det: “knopper som prøver å skyte igjennom asfalt” (!). Debutplata Country Dances (2009) høstet gode kritikker i blant annet Wire og Jazzwise. I 2010 turnerte de England sammen med Humchush (Strønen/Storløkken).

Leverton Fox tilhører det London-baserte Loop Collective, et kollektiv av de fresheste folka fra Englands jazz- og improscene.

Alex Bonney (el, trompet), Tim Giles (drums), Sam Britton (el)

LOOP Collective

Legg til ekstern kalender…