Utstilling: GOING TO HELL (Kristin Loekegaard, Tore Holberg, Gry Rask Sørensen, Henriette Kværneng Johansen, Anders Nordmo Kvammen og Viviana Vega)

[Bilde]


GOING TO HELL



Midt i fellesferien, lenge etter at avgangsutstillingene på Stenersenmuseet og KHiO er tatt ned, samles seks unge Oslo-kunstnere seg på Sound of Mu for å holde en vernissage som vil bli forbigått i stillhet.


Det er ingen gratis hvitvin å oppdrive, ingen Morgenbladet-journalister å se, og i hvert fall ingen velstående kunstsamlere som leter etter potensielle investeringsobjekter.


Kristin Loekegaard, Henriette Kværneng Johansen, Tore Holberg, Gry Rask Sørensen, Anders Nordmo Kvammen og Viviana Vega har til felles at de er kunstnere som har søkt seg til Kunstakademiet i Oslo uten å komme inn.


De har gått på forskole. Noen av dem har søkt seg til Kunstakademiet flere år på rad, og noen har gitt opp etter første avslag. Noen har søkt seg til andre kunsthøyskoler i Norge eller utlandet, og noen jobber mens de driver med formidling eller stiller ut på en og annen gruppeutstilling på si.


Men alle deler en resignasjon over en kunstverden som virker å bli stadig mer institusjonalisert, preget av uinspirerende søknadsskriving, og hvor høyere kunstutdanning har blitt et rigid kvalitetsstempel man ikke kommer utenom.


Så hva skjer med disse kunstnerne som befinner seg utenfor de tyngre kunstinstitusjonene? Er de dømt til et liv som kafékunstnere? Vil de bli tvunget til å selge pyntekeramikk eller noensinne kunne slutte å jobbe i servicesektoren? Har de ikke det som trengs for å lykkes?


Møt opp på Sound of Mu torsdag 7. juli kl. 19.30 og (be)døm selv.
Legg til ekstern kalender…