Jon Eberson Group

Ny plate fra gjenoppståtte Jon Eberson Group

Jon Eberson har et langt og godt rulleblad når det kommer til vokalister: Radka Toneff, Magni Wentzel, Beate Lech og ikke minst Sidsel Endresen. Sistnevnte krysning førte som kjent til Spellemann og tilnærmet popstjernestatus på tidlig åttitall.

Gjenoppstandelsen og plateslippet til Jon Eberson Group i fjor fylte Victoria til randen. Det er derfor all grunn til å glede seg når Jon Eberson Group nå er tilbake på Victoria med nok en ny plate i bagasjen!

Samarbeidet mellom Eberson og Kjersem begynte allerede i 2002 da de skrev et bestillingsverk for 17-mannsorkester til Oslo jazzfestival. Senere dannet de en duo forankret i den amerikanske jazztradisjonen og slapp albumet “Twelve o’clock tales” i 2005. Utgivelsen ble skamrost i norske medier og duoen ble en umiddelbar festivalhit. I 2006 ble Sigurd Hole med på bass og Kjersem/Eberson/Hole trio var skapt, og tok relanserte seg senere som Jon Eberson Group.

Det kommende albumet består bare av originalkomposisjoner og er et samarbeidsprosjekt i ordets rette forstand: Eberson har skrevet musikken, Kjersem tekstene og Hole strykearrangementene.

Konserten på Victoria er et must for alle jazzinteresserte. Obligatorisk oppmøte!

Jon Eberson – gitar
Sigurd Hole – bass

Hilde Marie Kjersem – vokal

Legg til ekstern kalender…