Farmers Market

Bøndene kommer med ny plate!

Farmers Market oppstod i 1991 som en frijazzkvintett bestående av studenter ved jazzlinja i Trondheim, men ørene ble snart rettet mot Balkan og tradisjonell bulgarsk folkemusikk. Denne musikken med sine skeive rytmer, orientalske skalaer og stort rom for improvisasjon har senere blitt et hovedelement i musikken til Farmers Market, sammen med jazzstandarder, populærmusikk, metal, køntri og en (over)utviklet sans for ordspill.

I årenes løp har Farmers Market blitt et av Norges mest populære liveband, med kred langt inn i de trangeste miljøer, og de er gjengangere på festivaler av alle slag og format i inn- og utland. Det blir påstått at Stian Carstensen spiller over 1500 konserter i året, men dette har det ikke vært mulig å bekrefte. Sikkert er det uansett at medlemmene i Farmers Market har rikelig med jern i ilden, sammen og hver for seg. Å ramse opp alle platene og prosjektene denne gjengen har fingrene borti ville vært ganske utmattende, vi nøyer oss derfor med et lite og hendig utvalg: Supersilent, Kaizers Orchestra, Silje Nergaard Band, Transjoik, Trondheim Jazzorkester, The Source, The Core og Gammalgrass.

Nå slipper de ny plate og vi er klare for Farmers-fest av beste merke!

Stian Carstensen (acc, voc, git, etc), Nils-Olav Johansen (git, voc), Trifon Trifonov (sax, cl), Jarle Vespestad (dr), Finn Guttormsen (bs)

Legg til ekstern kalender…