Maridalsspillet – Oslos eneste friluftsspill!

Maridalsspillet er Oslos historiske friluftsspill som vises ved de vakre ruinene av St. Margaretakirken i Maridalsvannet i Oslo. ”Svartedauen” ble skrevet av forfatter og dramatiker Carl Fredrik Engelstad. Stykket ble fremført første gang i 1974, og har siden vært satt opp ved kirkeruinene. Engelstad har skrevet stykket som handler om bøndenes kår i Maridalen og om deres vanskelig forhold til kirke- og kongemakt i Oslo. Stykket tar også opp temaet forbudt kjærlighet og kjærlighet til nesten, alt i lys av den katastrofen som rammet landet vårt i 1349.

Maridalsspillet 2011 settes opp i perioden fra 20. – 24. august. Regissør Bjørn Sæter har gjort spennende grep med ”Svartedauen”, og vi lover en gripende forestilling omgitt av vakker natur ved kirkeruinene. I rollene møter vi Erik Hivju, Karl Sundby, Morten Svartveit, Kjersti Odden Skjeldal, Karen Høie, Ronny Fagereng og Fred Borg, i tillegg en rekke statister og frivillige.

Lørdag 20. august kl 21 (premiere)
Søndag 21. august kl 21
Mandag 22. august kl 21
Tirsdag 23. august kl 21
Lørdag 24. august kl 21

Inngangen åpner kl. 20.00. Stemningsfulle tablåer vises langs skogstien fra parkeringsplassen til spillplassen fra kl 20.00 hver kveld. Salg av deilige kaker, pølser, kaffe og mineralvann på spillplassen.

Ta T-banen til Nydalen og buss 51 fra Nydalen T-banestasjon inn i den vakre dalen :)

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…