RETRO: "Legends of the dancefloor: A tribute to Larry Levan & the Paradise Garage" Lenny Fontana, Victor Rossado ++

Retro:
JAEGER har gleden av å presentere “Legends of the dancefloor: A tribute to Larry Levan & the Paradise Garage”

Lenny Fontana
Victor Rossado
DJ Nuhhh
Olanskii
Nico Coltsfoot

cc: 100kr id: 20

I disse dager er Lenny Fontana & Victor Rossado på Europa turne med dette konseptet. Lenny Fontana skal være kjent for de fleste house elskerne der ute og han har dratt i gang denne turneen. Men det er ikke en Paradise Garage kveld uten en ekte Garage DJ. Victor Rossado spilte på Paradise Garage og varmet opp dansegulvet for legenden Larry Levan. Victor har flere disco edits og remixer på samvittigheten.

Ikke nok med det Lenny Fontana & Victor Rossado snurrer i gang vinylen kl 21.00 og holder et 6 timers sett i ren Paradise Garage ånd. Vil vi få høre mange av klassikerne i fra perioden 1976 til 1987. Forvent dere disco som holder kropp og sjel i gang.

Bakgården åpner kl 19:00 og Dj Nuhhh, Olanskii og Nico Coltsfoot varmer opp.

King Street 84. i Greenwich Village på Manhattan, New York ligger det et parkeringshus klemt i mellom høye bygninger. Noe som ikke er veldig uvanlig på Manhattan, men akkurat dette parkeringshuset har en forhistorie som det snakkes om en dag i dag 24 år etter. Her holdt klubben Paradise Garage til. Denne klubben hadde New Yorks beste lydanlegg som det en dag i dag prates om. Klubben var med på å sette en standard på hvordan en klubb skulle se ut. I 1976 hadde Garage noen få helger åpent for publikum, mens stedet fortsatt var et parkeringshus. September 1977 åpent Paradise Garage dørene, men dette var kun for medlemmer. 17 Februar 1978 var klubbens offisielle åpning og stedet ble en fort en “snakkis” i New York, mye på grunn av djene som holdt koken i boksen. DJ Larry Levan leverte musikken helg etter helg frem til Garage stengte dørene, september 1987. Mr. Levan spilte disco, soul, R’n’B, house (garage) og annet som fikk folk på dansegulvet til å danse. Klubben hadde kapasitet til over 2000 personer og dansegulvet var enormt. Her inne var det lyd, lys og discokuler til den store gullmedaljen til og med VJ som styrte visual og filmer var ofte til stede.

Paradise hadde ofte liveopptredener og artister som Loletta Holloway, Grace Jones, Arthur Russel, Taana Gardner, Sylvester og Chaka Khan opptrådte på scenen. Selveste Madonna holdt sin aller første konsert inne på Paradise Garage.

Paradise Garage blir ofte omtalt som den mest innflytelsesrike klubben noensinne og Larry Levan som en av tidenes beste dj. Siden klubben låste dørene og Larry Levan sin bortgang 8 november 1992, har klubben fortsatt ryet som “tidenes klubb”. Klubben som holdt åpent i godt og vel 11 år er fortsatt til stor inspirasjon blant djs verdenover. Larry blir omtalt som “The man of the turntables. Like the Miles David of the trumpet, the Jimi Hendrix of the guitar or the John Coltrane of the sax.”

- Lyst til å komme Paradise Garage stemning?
Gruppen Change med Paradise ble laget til ære for klubben i 1981.
www.youtube.com/wat​ch?v=5Y…

Legg til ekstern kalender…