Avlyst
Tord Gustavsen Ensemble / Farmers Market i Operaen

Konserten er utsatt på ubestemt tid.

Tord Gustavsen viderefører nå sitt prosjekt i en kombinasjon av bevaring og fornyelse. Det melodiøse og vakre er fremdeles hovedfokus. Det er instrumentalmusikk som synger – det er lyrisk kammerjazz som både er robust og sart. Samtidig utvides det rytmiske spekteret, og klangpaletten fornyes i et ensemble som opptrer i formater fra duo til kvintett. I kvartett-formatet er det saksofonist Tore Brunborg, kontrabassist Mats Eilertsen, samt trommeslager Jarle Vespestad som sammen med Gustavsen utgjør ensemblet.

Tord Gustavsen har utgitt fire album på ECM Records, hvorav det siste fikk Spellemannprisen for 2009 og turnert over store deler av verden de siste fem årene. Musikken har fått stor oppmerksomhet både blant kritikere og publikum, og albumene har også solgt godt i flere land. Ensemblets medlemmer er blant de mest etterspurte på den spennende norske jazz-scenen, kjent fra prosjekter som for eksempel Farmers Market, Supersilent, Masqualero, Parish / Bobo Stenson Band, Solveig Slettahjell, Nymark Collective og Silje Nergaard Band.
www.tordgustavsen.com

En konsert med Farmers Market kan beskrives som en blanding mellom sigøynersurf, bollywood-country, tyrkisk metall, balkanbluegrass og en drøss med andre stilarter du ikke engang visste fantes. De har blitt en av Norge mest populære live-band og spiller på alle slags arenaer og festivaler. Stian Carstensen & co. kom sist med plata Surfin USSR, utgitt på Mike Pattons selskap Ipecac. Dagbladet ga plata en sekser og omtalte den som et ”eventyrlig musikalsk festfyrverkeri”.

Farmers Market består av Stian Carstensen, Nils-Olav Johansen, Jarle Vespestad, Trifon Trifonov og Finn Guttormsen. Til Operaen har de invitert med seg den kvinnelige bulgarske vokalkvartetten Ladena, som består av solister fra det velrenommerte koret Le Mysteres des voix Bulgares. Sammen overtar de Hovedscenen etter Tord Gustavsen Ensemble.
farmers-market.net

Legg til ekstern kalender…