Oslo Jazzfestival presenterer: Humcrush med Sidsel Endresen

Humcrush med Sidsel Endresen er improvisert plingplong som noen ganger er groovy og andre ganger er abstrakt og minimalistisk, men hele tiden er blendende vakkert.

Humcrush er kjent for engasjerende, snikende og eksperimentell musikk som er av og for øyeblikket. Varemerkene til samtidselektronika er til stede samtidig som musikken er frisk og levende. Resultatet er en underholdende og fengende karusell gjennom den elektroakustiske lydens og musikkens muligheter med plutselige og flammende utbrudd av breakbeataktig perkusjon kombinert med bruk av elektroniske og akustiske instrumenter. Sidsel Endresens eksperimentelle vokalarbeid beveger seg perfekt i dette landskapet og veksler mellom mystisk stillhet og hektisk action.

Humcrush er keyboardist Ståle Storløkken kjent fra Supersilent og trommeslager Thomas Strønen kjent fra Food. Som duo samarbeider Strønen og Storløkken på et fascinerende nivå, og musikken deres beveger seg i og dekker gapet mellom analog og digital lyd. Vokalist Sidsel Endresen er duoens absolutte musikalske drømmepartner.

Sidsel Endresen har vært en markant stemme på den norske og internasjonale musikkscenen som sanger, komponist og bandleder i 30 år. Hun er en av de viktigste utøverne og stilskaperne innen vokal improvisasjon og utvidede vokalteknikker. Arbeidet hennes har beveget seg fra fusion og kammerjazz på 1980- og 1990-tallet til improvisasjon og ny musikk fra midten av 1990-tallet frem til i dag. Samtidig har hun beveget seg fra større formater til utforsking av solo-, duo- og trioformatene. De siste 15 årene har Endresen hovedsakelig konsentrert seg om den sjangerfrie improvisasjonsmusikken både som utøver, stemmeutforsker og komponist.

Besetning: Sidsel Endresen (vokal), Ståle Storløkken (tangenter/elektronikk), Thomas Strønen (trommer/elektronikk)

Artistens hjemmeside: www.myspace.com/humcrush, http://www.supersilence.net/members/staale/index.htm, www.thomasstronen.com og www.sidselendresen.com

Legg til ekstern kalender…