Oslo Jazzfestival presenterer: Karin Krog/Bengt Hallberg

To av Skandinavias største jazzstjerner møtes på scenen igjen etter nærmere 30 år! Karin Krog og Bengt Hallberg er for nasjonalskatter å regne innen skandinavisk jazz, og i 2011 er de endelig sammen på scenen igjen.

Krog/Hallberg ga ut to album i perioden 1977-1982 og står for et av de virkelig fine øyeblikkene i norsk/svensk jazzhistorie. De plukket sitt repertoar fra 60 år med jazzhistorie. Begge to er store kapasiteter i forhold til jazzarven samtidig evner de å tilføre en modernitet og nerve til musikken de behandler.

Karin Krog er norsk jazz’ førstedame. Hun begynte å synge jazz i tenårene, vakte berettiget oppsikt under jamsessions i Oslo i 1955, ble engasjert av Kjell Karlsen samme år og hadde sin radiodebut i mars 1956. Siden den gang har Krog vært en av norsk jazz’ største suksesser med solide egne band på hjemmebane og samarbeid med legender som Dexter Gordon, Archie Schepp, Kenny Drew, Steve Kuhn og John Surman både hjemme og ute. Karin Krog er fremdeles aktiv og fortsetter å gi ut bejublede album, og i 2010 sto hun for bestillingsverket til Vossajazz.

Bengt Hallbergs første album kom ut i 1948, og siden har han vært en viktig del av svensk jazz. Han har spilt med de fleste i den svenske jazzeliten som Lars Gullin, Alice Babs, Jan Allan og Georg Riedel, samt samarbeidet med flere av jazzens amerikanske legender. Da stjerner som Stan Getz, Clifford Brown og Lee Konitz dukket opp i Sverige på 1950-tallet, var det Bengt Hallberg som satt ved pianoet. Med sin fantastiske allsidighet, klassiske tilnærming og uimotståelige sving, har han også vært ryggraden i store jazzensembler som Radio Jazz Group og Arne Domnérus Orkester.

I mars gjorde Bengt Hallberg et svært etterlengtet comeback etter 12 år borte fra scenen , og da han fikk velge samarbeidspartner til en av comebackkonsertene i Sverige, falt valget på Karin Krog. I august blir det storstilt hjemkomst for duoen under Oslo jazzfestival.

Besetning: Karin Krog (vokal), Bengt Hallberg (piano)

Artistens hjemmeside: www.karinkrog.no og no.wikipedia.org/wiki/Bengt…

Legg til ekstern kalender…