Oslo Jazzfestival presenterer: Bugge Wesseltoft/Erik Truffaz/Ilhan Ersahin/Joe Claussell + Torun Eriksen

Bugge Wesseltoft/Erik Truffaz/Ilhan Ersahin/Joe Claussell
Da Bugge Wesseltoft ble spurt av Oslo Jazzfestival om å sette sammen noe spesielt for festivalen i 2011, lagde han like godt sitt nye drømmeprosjekt med internasjonale musikere han har møtt og samarbeidet med opp gjennom årene. Drømmen består i å lage det ultimate møtet mellom jazz og klubbmusikk.

Pianist, komponist og produsent Jens Christian Bugge Wesseltoft er født i Porsgrunn og oppvokst i Skien. Som sønn av gitaristen Erik Wesseltoft, ble han tidlig eksponert for musikk, og han spilte selv tuba og stortromme i skolemusikken, samt tangenter i lokale band. I 16-års alderen startet han i punkeband, men påvirkningen fra faren var sterk, og siden midten av 1980-tallet har det stort sett dreid seg om jazzrelatert musikk.

Da Bugge Wesseltoft flyttet til Oslo, ble han en ettertraktet musiker i pop- og rockkretser og spilte blant annet med Lava og Dance With a Stranger. I årene som fulgte spilte han også med en rekke jazzgrupper som Et Cetera, Oslo Groove Company, Talisman Group, Desafinado, Jazz-Punk Ensemblet, Beady Belle og Crimetime Orchestra. I 1993 takket Wesseltoft ja til det prestisjetunge oppdraget med å skrive bestillingsverket til Vossajazz, og han fikk da endelig muligheten til å skape et større verk og friheten til å samarbeide med de musikerne han selv ønsket. ”A Little War Story” ble en stor suksess. Med seg på laget hadde han Nils Petter Molvær, Vidar Johansen, Terje Rypdal, Bjørn Kjellemyr, Jon Christensen og Rune Arnesen, og da New Conception of Jazz så dagens lys året etter, ble Molvær, Johansen, Kjellemyr og Arnesen med videre. I tillegg inviterte Wesseltoft med seg Eivind Aarset, Ingebrigt Håker Flaten og Anders Engen.

Albumet ”New Conception of Jazz” ga Bugge Wesseltoft Spellemannsprisen i klassen for jazz, og i kjølevannet av denne utgivelsen fulgte omfattende turnévirksomhet. Senere kom det ytterligere fire kritikerroste album inkludert en liveinnspilling, men i 2005 la Wesseltoft New Conception of Jazz på is og konsentrerte seg blant annet om solokarrieren og Ragatronics-prosjektet sammen med DJ Per Martinsen.

I august presenterer Bugge Wesseltoft et nytt prosjekt, og igjen har han plukket sine samarbeidspartnere med omhu. Drømmelaget består av den meget anerkjente franske trompetisten Erik Truffaz, saksofonist og Nublu-sjef Ilhan Ersahin og New Yorks verdenskjente ”Body & Soul”-DJ Joe Claussell til et samarbeid. Prosjektet har premiere på årets Oslojazz.

Besetning: Bugge Wesseltoft (tangenter), Erik Truffaz (trompet), Ilhan Ersahin (saksofon), Marius Reksjøe (bass), Andreas Bye (trommer), Erik Holm (perkusjon), Joe Claussell (DJ)

Torun Eriksen
Vokalist Torun Eriksen debuterte med albumet ”Glittercard” i 2003, og det var mange som lot seg bergta av Eriksens stemmeprakt. Albumet solgte 10 000 eksemplarer i Norge, Canada, Tyskland, Frankrike, Japan, Østerrike, Sveits og Spania.

På oppfølgeren ”Prayers&Observations” videreutvikles hennes estetiske verden. Som sist, sonderer musikken terrenget i grenselandet mellom jazz, soul og country. Utrykket er minimalistisk og åpent, og lydbildet er nært, men sluttproduktet er mer variert og lekent. Røttene i soul og gospel ligger latent i uttrykket og tilfører musikken en særpreget klangbunn. Låtene er skrevet innenfor velkjente rammer, men musikken byr på gylne momenter av overraskelse.

Denne musikalske uforutsigbarheten har gitt Torun Eriksen et særlig godt ry som liveartist, og det er på scenen at hennes musikk kommer til sin fulle rett. Eriksen er en vokal formidler med lang erfaring blant annet med Chipahua, Köhn/Johansen og Tom Lund, og hun har siden debuten i 2003 turnert i både inn- og utland. Med seg har hun et tettspilt band som bistår hennes uttrykk med en leken og groovy touch, delikate arrangementer og sterke individuelle prestasjoner.

Besetning: Torun Eriksen (vokal), Kjetil Steensnæs (gitar), David Wallumrød (tangenter), Kjetil Dalland (bass), Andreas Bye (trommer)

Artistens hjemmeside: www.gubemusic.com/artist_2, http://www.myspace.com/buggewesseltoft, www.eriktruffaz.com, http://www.myspace.com/ilhanersahin, www.myspace.com/joeclaussell og www.toruneriksen.no

Legg til ekstern kalender…