Oslo Jazzfestival presenterer: Mose Allison Duo

Smått legendariske Mose Allison kommer til Oslo Jazzfestival 2011 og har med seg en vel så legendarisk musiker, Soft Machine-bassisten Roy Babbington.

Pianist, trompetist og vokalist Mose Allison hørte på Louis Armstrong, Fats Waller og Duke Ellington i oppveksten, men det var Nat King Cole som først og fremst inspirerte Allison som ung. Han begynte å spille piano allerede i 5-års alderen, og mens han gikk på skolen, spilte han trompet i korps og lokale band. Da han flyttet til New York på midten av 1950-tallet, tok musikerkarrieren fart under vingene til Al Cohn, og allerede i 1957 fikk Allison muligheten til å lage et album i eget navn, ”Back Country Suite”. Deretter spilte han med en lang rekke store jazz navn som Stan Getz, Zoot Sims, Gerry Mulligan og Phil Woods.

Musikken til Mose Allison kan best karakteriseres som en forening av rå blues og jazz med inspirasjonskilder som Thelonius Monk, Bud Powell og Lenny Tristano. Han har også latt seg påvirke av komponister som Bartok og Hindemith. Men Mose Allison har også selv blitt en stor inspirasjonskilde for en lang rekke musikere og band som for eksempel Tom Waits, Jimi Hendrix, Ray Davies, Bill Wyman og Pete Townshend. Listen over artister som har lagd egne versjoner av Allisons låter er svært variert, og The Who, The Clash, John Mayall, Elvis Costello og Van Morrison er blant disse. Mose Allison har gitt ut over 40 album i eget navn og ga senest ut fjorårets ”The Way of the World” som fikk strålende kritikker.

Bassisten Roy Babbington utgjør andre halvdel av denne duoen. I tillegg til Soft Machine har Babbington også spilt med musikere som Gary Burton og Elvis Costello, samt i en rekke settinger på den britiske jazzscenen inkludert BBC Radio Orchestra.

Besetning: Mose Allison (vokal/piano), Roy Babbington (bass)

Artistens hjemmeside: www.moseallison.com

Legg til ekstern kalender…