Sesongåpning: Jazz-P.I.L.S & Andratx

Sesongåpning med et skråblikk på jazzen – og en god latter!

Er det noe du lurer på når det gjelder jazz? Noen hull i jazzhistorien? Da er det ikke sikkert at du blir så veldig mye klokere av å befinne deg på Victoria denne torsdagskvelden, men at du får høre super jazz, interessante og underholdende historier, får deg en god latter og en hyggelig kveld et betraktelig mer sannsynlig når Nasjonal jazzscene serverer JazzP.I.L.S. ispedd musikalske jazzperler.

Bak radiosuksessen P.I.L.S – Populærmusikk Ispedd Litt Sladder – finner vi de eminente herrene Finn Tokvam og Bård Ose. Hver lørdag gir de innblikk i de mer usannsynlige og ukjente sidene ved musikkbransjen og artistlivet på NRK P1 og på Sommeråpent på NRK1. De to har også lang erfaring med live-opptredener fulle av musikk og artige anekdoter fra populærmusikkens historie. Hvordan går det når disse to karene kaster seg over jazzen? Blir det jazz i popen, eller rock i jazzen? Svaret får du…1.september.

Til åpningen kommer også Andratx – Skandinavias morsomste jazztrio. De spiller jazz som eksploderer og svinger, og leverer en overraskelse eller to av så vel musikalsk som verbal og akrobatisk art. Bandet spiller både egne komposisjoner og coverlåter av blant andre Carla Bley, Keith Jarrett og Anette Peacock. Men hva har de å si til P.I.L.S-guttas jazzbetraktninger?

Jonas Kullhammar (sax), Ole Morten Vågan (bass), Kresten Osgood (dr)

Legg til ekstern kalender…