Uhørt! Naoko Sakata Trio + Chili Vanilla

NAOKO SAKATA TRIO

[Bilde]

Den japanske pianisten Naoko Sakata kom til Gøteborg i 2008 for å studere med den kjente bassisten Anders Jormin og dannet der en trio sammen med Anton Blomgren på bass og Johan Brigenius på trommer. Naoko Sakata høster stor respons for sitt intitutive, luftige og kreative pianospill. Hun trakterer flygelet med stor autoritet, og sammen med sine medmusikanter skaper hun et transpararent og drivende musikalsk landskap med stor plass til hver musiker.

Naoko Sakata Trio har gjort seg sterkt bemerket på klubber og festivaler den siste tiden, blant annet Vossa Jazz, Umeå Jazzfestival og 12 Points. I mars 2011 vant hun den prestisjetunge prisen “Jazzcat Newcomer of the year” i Sverige. Nylig slapp de også sitt debutablum Kaleidoscope til meget gode kritikker. Dette er definitivt en trio å oppdage nå, først som sist!

Naoko Sakata (pno), Anton Blomgren (bass), Johan Brigenius (dr)

CHILI VANILLA

Trioen Chili Vanilla består av Synne Sanden (vokal), Steffen Granly (tuba) og Siv Øyunn Kjenstad (trommer). Sammen komponerer de musikk i grenselandet mellom rock, jazz, pop og blues. Uttrykket beskrives som utradisjonelt, lekent og overraskende og varierer fra intenst energifylt til lavmælt melankoli. Det siste året har bandet spilt på by:Larm i februar og gjort seg bemerket på flere av de store jazzfestivalene. I vår vant de talentkonkurransen ”Jazz i sikte” i regi av Bergen Jazzforum.

Til Victoria tar de med seg historiene om egoister, naive hjerter og sukkertøyforelskelse, om babes, forbudt frukt og vanskelig kjærlighet. Og tubaen, trommene, et skranglepiano og kalimba. Det blir en variert konsert, men fortsatt i groovebasert stil.

Synne Sanden (voc), Steffen Granly (tuba), Siv Øyunn Kjenstad (dr)
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…
#jazz