Roger Johansen feat. Georg Riedel and the Fine Together Band

Basslegenden Georg Riedel i sterkt musikalsk møte med trommeslager Roger Johansen

Trommeslager Roger Johansen vokste opp med Emil, Pippi, Albert Åberg og Karlsson På Taket på TV. Lite visste han at han 30 år senere skulle få dele scene og platestudiotid sammen med komponisten av de vidunderlige låtene. Langt mindre visste han at Georg Riedel (f. 1934) var en av europeisk jazz’ giganter. Det skjønte han da han hørte Jan Johanssons legendariske Jazz På Svenska. Med Riedel på bass. Vakrere blir det ikke!

Det er duket for et spesielt og sjeldent musikalsk samarbeid når Roger Johansen har samlet sine favorittmusikere til plateinnspilling og turné i Skandinavia. Georg Riedel, John Pål Inderberg, Lars Jansson og Tore Johansen – Et nordisk stjernelag! Sammen har de spilt inn platen “Fine Together” som slippes denne kvelden. Det ryktes om et usedvanlig samspilt møte mellom den eldre og yngre garde av jazzmusikere.

I gamle dager spilte Georg Riedel med pionerer som Bud Powell og Eric Dolphy. Han var ved kilden til den moderne jazzen, med et kraftfullt og bunnsolid basspill. I Sverige har han blitt allemannseie igjennom komposisjonene til Astrid Lindgrens filmer.

Det er duket for en jazzaften med historisk klangbunn!

Georg Riedel (bass), Roger Johansen (dr), John Pål Inderberg (sax), Lars Jansson (pno) og Tore Johansen (trp)

Legg til ekstern kalender…
#jazz