Trondheim Jazzorkester med Elin Rosseland

I 2009 bestilte Jazzfest i Trondheim en konsert med Elin Rosseland og Trondheim jazzorkester. Urfremføringen fant sted i mai 2010. Rosseland valgte ut et ensemble som spenner fra unge fremadstormende musikere fra jazzlinja i Trondheim til tidligere kollegaer fra gruppa Fair Play til å fremføre dette vakre og fengende verket.

Trondheim jazzorkester er et av de viktigste og mest kreative jazzensembler i Norge. I løpet av de siste ti årene, har orkesteret hatt en rekke spennende prosjekter med norske og internasjonale jazzprofiler som Chick Corea, Pat Metheny, Joshua Redman, Erlend Skomsvoll og Eirik Hegdal.

Nå har orkestret gått i kompaniskap med Elin Rosseland, en svært viktig vokalist på den norske jazzen, og spiller hennes komposisjoner.

Trondheim jazzorkester feiret sitt 10 års jubileum i 2010. Blant høydepunktene var en jubileumsturne med Chick Corea i Norge og Sverige og utgivelsen av cden Stems and Cages av TJO & Kim Myhr og Triads and more av TJO & Eirik Hegdal m/Joshua Redman I mars 2011 gjorde TJO sin “europeiske debut” da de turnerte Tyskland og Østerrike med Hegdal og Redman.

Elin Rosseland – vokal, komposisjon
Thomas Eidsvåg – vokal
Ida Marie Sørmoe – fløyte
Shannon Mowday – klarinett
Hanna Paulsberg – tenorsaksofon
Karin Hammar – trombone
Hildegunn Øiseth – trompet
Hedvig Thommasen – gitar
Jo Skaansar – kontrabass
Vigleik Storaas – piano
Trond Kopperud – trommer
Helge Norbakken – perkusjon
Erlend Skomsvoll – dirigent
Tor Breivik – lyd

Legg til ekstern kalender…
#jazz