VENNERS VENNERS VENNERS-FEST på H//O//F – konserter, opplesninger, utstillingsåpning, helgrillet lam og mye mye mer.

Vi gjentar suksessen fra ifjor og holder en venners venners venners-fest. Programmet er rikt. Kom! Kom! Og ta med deg alle du kjenner. Vi serverer helgrillet lam, serranoskinke, brød og friske salater. Fra programmet:

[Bilde]

«KUTT»
Av Trude Johansen
I Visningsrom 1

Trude Johansen tar Mastergrad ved Kunsthøgskolen i Oslo. Med tilknytning til det grafiske instituttet har fokuset på arbeidet hennes dreid seg særlig om to ting: Utforskning av det flate bildets utvikling mot det skulpturelle og verktøyets betydning i forhold til selve kunstverket. Tresnittplaten vipper mellom å være et verktøy og et eget arbeid. Det er her arbeidets tid ligger.

«KUTT» er Johansens første separatutstilling. Her undersøker hun tingenes og materialenes funksjon, symbolikk og muligheter.

Utstilling/performance av
Lars R. Engebretsen
I Visningsrom 2

Lars R. Engebretsen er født i Moss, bosatt i Oslo. Han debuterte i 2000 med diktsamlingen Transevannet, utgav Fotarbeidet i 2002 og Samling i (2005).

Mer info følger […

Konsert med Moss Experience

Jazz/rock a la Miles Davis 1972. Heftige groover og en sart ballade. Moss Experience er: Stian Omenås (trompet), Trond Gundersen (trommer), Håkon Oftung (gitar) og Daniel Lind (bass).

Konsert med Firefly Effect
Aktuelle med ny plate Everything Is Beautiful And You Are The Reason

[Bilde]

Retrofuturistisk solskinnspop som masserer smilebåndet og kiler danseføttene! Firefly Effect har lyst opp mangt et mørkt og dystert konsertlokale i løpet av de siste par årene, og innimellom har de strålt om kapp med solen på en og annen utescene. Er du klar for glad og leken synthpop er det bare å ta seg en tur!

Bandet gav nylig ut plata Everything Is Beautiful And You Are The Reason.

Opplesninger av:
Rebecca Kjelland og Jon Øystein Flink

Rebecca Kjelland gav i våres ut sin andre diktsamling, Leve gammaldansen!. Dette en levende samling som sparker og slår, og som blant annet handler om trekkspill og puling, poteter og folkevett, penger og poesi, hallingdøler og eidsvollinger, og om Sigrun som spiller masurka i bunadsko og brudeburka.

Je fant, je fant, sier kjerringa tell gubben, så gnager og smasker a på stubben, den som gjør a gloheit, rund og feit som en gladmanns mot og tro, og skærru smaka pån, skærru fån, og nårrom sitter på stubben, traller kjerringa som ei ku er dryg, og gubben skriker som en kråkekuk, og når gubben og gamla ligger i køya, gamla våt og gubben varm i trøya, kysser kjerringa og gubben, med tunge og frosketrut, og innimellom synges Røtnams-Knut.

Jon Øystein Flink har gitt ut bøker i fleresjangre. I fjor kom diktsamlingen Roger ut (Cappelen Damm). Roger er spekket med poetiske sprell fra bygd til by gjennom munnspill til ukulele i retning harpe og slått. Det hverdagslige sprenger grensen i Flinks ekstragavante poetikk. Flink har en unik presisjon i rytme og klang, i lyd og bilder. Diktene handler om familien, familiens katastrofer, kjærlighet, forelskelse og samtaler overhørt på kjøpesentra og i parker. De er samtidige samtidig som de selvsagt ikke er uten historiske forelegg der forbildene finnes i blant annet stev og lokk, norsk litteraturhistorie og litteraturretninger som surrelaisme og dadaisme.

Roger må leses, men også høres.

Legg til ekstern kalender…