BARON VON MUNCHHAUSENS elleville kanonkuleferd, sanseløse bønnestengelmåneklatring og andre halsbrekkende SANNHETER!

Som en del av vår 20 års jubielumsfeiring spiller vi denne herlige familieforestillingen i Wergeland på Litteraturhuset
[Bilde]

Baron Von Munchhausen er en skrytepave. Av beste, eller verste, sort!
Han har flydd på kanonkuler, dratt seg selv opp av hengemyra etter nakkeskinnet, tettet en synkende båt med rumpa, danset skotsk reel i magen på en fisk, reist tvers gjennom jorden og hilst på gudinnen Venus på veien, klatret opp til månen på en bønnestengel, og mye, MYE mer.

Baronens burleske skryterier og bravader er som skapt for Teater Jokers univers, der det lekende menneske og barnas fantasi står i sentrum.
Baronen reiser; til månen, til Russland, Tyrkia og i luftballong. Han reiser i sin egen fantasi, slik vi vil at publikum skal reise med oss. 5 kropper skaper Baronens magiske verden, 5 stemmer skaper et magisk lydunivers.

BARON VON MUNCHHAUSENS elleville kanonkuleferd… og andre halsbrekkende SANNHETER er et overflødighetshorn av en forestilling, både visuelt og verbalt. Gjennom bruk av bande mimé (tegneseriemime), dukker og masker blir publikum tatt med på en reise i Baronens forunderlige og utrolige univers. Kostymene, designet av Christina Lovery, kan plutselig endre karakter eller åpne opp for en egen verden. Dette er en verden hvor de underligste ting kan skje; en verden uten umuligheter – bare muligheter!

Tegneseriemime er et spesifikt koreografert scenespråk; en serie bilder som skapes av kroppen. Kroppen opphører å være kropp i publikums øyne og fantasi, fordi assosiasjonene som kroppsuttrykket gir blir så sterke at kroppen glemmes til fordel for assosiasjonene.

Teater Joker har snart 20 års erfaring i å skape teaterdramatikk for barn, har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. En rekke av kompaniets tidligere forestillinger har turnert over store deler av landet, og blitt spilt bl.a. på Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, PIT, Assitej og på gjestespill til Iran. Produksjoner de siste årene er Hundre Værelser av Jesper Halle, Trillefolket og Hando Kjendo basert på barnebøkene til Tore Renberg, Brødre og Rike Per.

Medvirkende: Kari Ramnefjell, Haakon Strøm, Marte Mørland, Mads Eldøen, Stig Zeiner-Gundersen.
Regi: Niels Peter Underland
Musikk: Dreamscores
Kostymer: Christina Lovery

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, SEANSE, Fond for Frilansere.

For alle fra 6 år og oppover.

Legg til ekstern kalender…