Kristin Bergaust ”Empire” og ”Recruits”

Velkommen til utstillingsåpning på Galleri 69 fredag 26. august kl 19.00!

[Bilde]

Med utgangspunkt i historiske fotografier viser Kristin Bergaust videoanimasjoner som med tilsynelatende enkle virkemidler assosierer til vår nære historie. Sammenstillinger av portretter og objekter, representasjoner av makt og skjønnhet blandes med visuell fantasi og lades emosjonelt.

”Empire” bygger på allerede sterkt retusjerte fotografier av en av Victoriatidens prinsesser. Den videre bearbeidelsen av fotografiet tar i bruk tilsvarende digitale retusjerings- og manipulasjonsteknikker.
”Recruits” reflekterer over ungdomsfotografier av noen av forrige århundres diktatorer som Stalin, Mao, Mussolini og Kim Il Sung. Felles for arbeidene er at de tar opp det historiske fotografiets posisjon som formidler av den herskende politiske makt.

Dette er den 2. utstillingen Bergaust har på Galleri 69.
Kristin Bergaust er en pioner inne videokunstfeltet i Norge og var tidligere i år presentert på «Retrospektiv film- og videokunst i Norge 1960-1990» på Stenersen museet med ett av sine tidlige videoarbeider. Hennes kunstprosjekter involverer digitale medier som video, foto, lyd, webstreaming, sosiale prosjekter, seminarer og workshops.

Bergaust er utdannet ved Universitetet i Oslo og Statens Kunstakademi. Hun ledet Atelier Nord medialab for kunstnere 1997-2001, var professor ved Kunstakademiet i Trondheim, NTNU 2001-2008 og er idag professor ved Institutt for estetiske fag på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Legg til ekstern kalender…