Rolf-Erik Nystrøm m/ Kouame Sereba, Frode Haltli og Håkon Thelin (Poing)

Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner, vokal
Kouame Sereba – vokal, dodo, gitar, djembe, bogarabo, kalimba, div.perkusjion
Frode Haltli – akkordeon, vokal
Håkon Thelin – kontrabass, vokal

…Special guest star: Ordfører i Lørenskog :Åge Tovan – vokal

LØRENSKOG HUS, TORSDAG 25.AUGUST KL 19.30

Denne kvelden får publikumet i Lørenskog høre musikk som ganske sikkert er annerledes enn de fleste hører til vanlig. Med kunnskap og humor vil Rolf-Erik Nystrøm presentere musikk plukket opp på reiser over hele verden, og filtrert gjennom hans og hans absolutte favorittmusikeres egenartede spillestil. Det vil være musikk fra Afrika, Asia, barokken, rock, jazz, folkemusikk. Bare den som kommer får se.

Vennene Rolf-Erik Nystrøm har med seg denne kvelden er noen han har spilt sammen med i godt over 10 år, og noen av de ypperste musikerne også internasjonalt.

Kouame har Rolf-Erik hatt et tett musikalsk samarbeid med siden 1995 under navnet DOZO, og de turnerte sist i Kina og Belgia. Sammen har de gitt ut flere plater, og er yndet kunstnerisk innslag ved utenlandske statsbesøk o.l.. Sammen åpnet de Lørenskog Hus tidligere iår.

Frode Haltli og Håkon Thelin utgjør sammen med Rolf-Erik trioen Poing. De er alle ledende størrelser på sine instrumenter. Som trio har de turnert i bl.a. Kina, Japan, USA, og over hele Europa. De er iår kunstnersike ledere og artists in residence på Ultimafestivalen i Oslo, hvor både Lørenskog Skolekorps og Musikkorps skal være en viktig del av den NRK-overførte åpningen på Operataket 8.september. De ble valgt til Årets Utøvere av Norsk Komponistforening i 2009. Sammen har de gitt ut flere plater, og sammen og hver for seg har de fått mange av verdens ledende komponister til å skrive musikk til seg. De har årlig sin elleville Pøbeljul med Poing, hvor bla.a Ole Paus, Lars Lillo-Stenberg, Simone Larsen, Maria Solheim og Frikar opptrer gratis sammen med dem fordi de synes det er gøy.

Det er ikke første gang alle 4 samles. De har spilt flere konserter sammen, bl.a. turnert i Kina.

Rolf-Erik Nystrøm (36) spiller så og si alle typer musikk. Nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2011. 2011-2013: Solistoppgaver med Oslo Filharmoniske Orkester, Oslo Sinfonietta og Telemark Kammerorkester. Årets Folkemusikkplate 2009 i Aftenposten med Seven Winds. Statens Kunstnerstipend 2010-1012. Utnevnt til Æresmusiker av Tadjikistan for arbeidet med falak. Han ga ut sin første soloplate, nominert til Spelemannspris 2006, til strålende kritikker fra anmelderne i de største norske avisene. Han har bl.a. vært solist med Sinfonieorkester Basel, Oslofilharmonien, Bergensfilharmonikerne, Kringkastingsorkesteret, Sveriges Radios Symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og Oslo Sinfonietta. Han mottok De Unges Lindemanpris 2005 (den gjeveste musikkpris for unge musikere i Norge), og Rikskonsertenes lanseringsstøtte i 2001. Han har høstet strålende kritikker for blant annet musikken til danseforestillingen ”Winter – a silent sleep” for Det Polske Danseteatret, teaterstykket ”Den LillePrinsen”, nyoppsetningen av operaen Don Carlos på Black Box og NRK´s Prøysendokumentar.Han har spilt konserter i over 40 land på 4 kontinenter, vært med på over 80 plater og fått skrevet til seg og urframført godt over 100 verk. Han er diplomutdannet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han nå underviser i samtidsmusikk. Han har også spilt med alt fra Ulver, Jokke, Dødsverk, DeLillos, m.fl..

Multi-instrumentalist og vokalist Kouame Sereba ble født i Abidjan i Elfenbenskysten i Vest-Afrika. 10 år gammel ble han sendt til farens landsby, Tiegba for å bo der. Der lærte han mye om det tradisjonelle livet, om musikk, dans og fortelling. I en alder av 20 år la han ut på en reise til flere land i Afrika og besøkte og levde i land som Mali, Niger, Nigeria, Kamerun, Den Sentral-Afrikanske republikk, Sudan og Egypt. I 1983 flyttet Kouame til Norge. Han har spilt konserter for både barn, unge og voksne i Norge og land som Japan, England, Tyskland, Sør-Afrika, Grønland og Island. De siste årene har han også koblet musikken sin til muntlig fortelling og blant annet jobbet sammen med den kjente fortelleren Jan Blake i England. Gjennom sine kurs og musikkworkshops prøver han å dele sitt musikalske univers der rytmelek og musikkglede er det aller viktigste.
Kouame Sereba fikk i 2003 Jubileumsprisen Tono 75 år og i 2009 ble han kåret til “Årets folkemusikerartist 2009” Folkelarmprisen.
Tono skrev: Kouame har en spesiell evne til å lage et magisk rom når han formidler sin musikk. Han skaper nærhet, trygghet og ikke minst musikalitet i sitt møte med publikum.

Frode Haltli (f. 1975) begynte å spille trekkspill 7 år gammel. De neste årene vant han solistklassen på NM i trekkspill 7 ganger, han ble tildelt fagjuryens førstepris i finalen av NRK TVs Talentiaden -91, og Hedmark fylkes kulturpris samme år. I oktober 1999 mottok Frode andrepris i Gaudeamus-konkurransen i Nederland, hvor nærmere 70 solister og ensembler på forskjellige instrumenter deltok. Han studerte akkordeon ved Norges musikkhøgskole og Det Kgl. danske musikkonservatorium, hvor han avsluttet solist-studiet i 2000. Frode ble under Festspillene i Bergen 2000 kåret til Rikskonsertenes “Årets unge solist 2001” og året etter ble han utropt til “Årets debutant” av Musikkens Venners Landsforbund. I 2006 var Frode som første musiker mottaker av Fegerstenstiftelsens musikkpris for samtidsmusikk. Frode Haltli utgir CDer på det prestisjetunge tyske selskapet ECM. Hans første soloplate mottok Spellemannprisen 2002 i klassen for samtidsmusikk, og fikk glimrende kritikker i internasjonale medier. Hans andre soloplate inneholder hans egne re-komposisjoner av norsk folkemusikk og ble kåret til årets beste CD av Aftenpostens Arild R. Andersen som skrev om CDen at den ”er poetisk lys og vilt mørk og maler frem nytt liv fra det som engang var. Han har vært solist med en rekke orkestre både i Europa og i Asia.

Håkon Thelin (f. 1976) avsluttet i 2003 sitt hovedfagsstudium ved Norges Musikkhøgskole der han har drevet et teoretisk og praktisk arbeide omkring perkusjonsteknikker på kontrabassen. Han jobber som frilans musiker med jevnlige oppdrag i alle norske profesjonelle symfoniorkestre, blant annet med engasjementer som solobassist i Den Norske Opera og Kringkastingsorkesteret. Håkon spiller i ny-musikk ensemblene Oslo Sinfonietta, Musikfabrik, Ensemble Modern, mm. Han har deltatt på mange plateinnspillinger i Norge og Tyskland. Han holder jevnlig solokonserter med ny musikk på programmet, og komponerer egne verk for kontrabassen. Nå avslutter han sin doktorgrad i nye og merkelige spilleteknikker på bassen sin, i tillegg til at han er lærer sammen med Rolf-Erik i deres eget fag Improvisasjoinsbasert Samtidsmusikk, et av NMH’s mest populære fag.

Legg til ekstern kalender…