Ola Asdahl Rokkones med Tromsø Kammerorkester

Fredag 26.august har Tromsø Kammerorkester sin sesongåpning. På programmet står blant annet urframføring av den nyskrevne saxofonkonserten til den russiske komponisten Alexander Manotskov. Saxofonsolist er Ola Asdahl Rokkones. Orkesteret opptrer for første gang under ledelse av sin nye konsertmester Yuko Kawami.


[Bilde]


Tromsø Kammerorkester går en spennende høst i møte med mange flotte konserter, og starter friskt på fredag 26.august. På programmet står nemlig blant annet et helt nykomponert verk for saxofon og strykeorkester, skrevet av den russiske komponisten Alexander Manotskov. Saxofonsolist er Ola Asdahl Rokkones, kjent som en av de mest hyperaktive musikerne i Tromsø med et bein innenfor både klassisk musikk og jazz.


Alexander Manotskov (f.1972) har en stor produksjon bak seg innen både kammermusikk, opera, vokaliser og instrumentalmusikk, koralmusikk, film- og teatermusikk. Hans siste opera, “Haugtussa”, komponert til dikt av Arne Garborg, ble fremført ved Rogaland teater i Stavanger i 2011. I 2011 mottok Manotskov den nasjonale “Golden Mask” prisen i Russland for sin opera “Gvidon”. I 2010 komponerte Manotskov musikken til “Vente På Godot” iscenesatt av Sigrid Strøm Reibo ved Hålogoland teater i Tromsø.


Det øvrige programmet består av Divertimento i F-dur av Wolfgang Amadeus Mozart og Serenade for strykere av Dag Wirén. Strykeserenaden er Wiréns mest kjente komposisjon, og er tydelig inspirert av Mozarts eleganse og spontanitet.


Konserten er under ledelse av Tromsø Kammerorkesters nye konsertmester Yuko Kawami. Yuko Kawami ble født i Fukuoka, Japan I 1977. Hun begynte å spille piano da hun var tre år under instruksjon fra sin mor, før hun gikk over til fiolinen i en alder av seks år. Yuko har sin musikkutdannelse fra TOHO musikkskole i Tokyo og The Acadamy of Performing Arts i Praha der hun studerte under Professor Vaclav Snitil. I løpet av studietiden deltok hun på masterklasser med anerkjente fiolinister som Zakhar Bron, Isaac Stern, Augustan Dumay og Shizuka Ishikawa.


Yuko har fremført solokonserter i samarbeid med KBS Symphonic Orchestra (Korea), Czech Chamber Philharmonic, Plzen Philharmonic Orchestra, Pardubice Chamber Philharmonic, Praha kammerfilharmoni og KosiceState Philharmonic. Hun var medlem av den Malaysiske filharmoniske orkester i Kuala Lumpur fra 2004-2011. Yuko er samtidig en aktiv kammermusiker og har stor interesse for moderne musikk – noe som kom tydelig frem da hun fremførte flere nyskrevne verk av moderne japanske komponister under den internasjonale musikkfestivalen i Akiyoshidai.

Legg til ekstern kalender…