...And Europe Will be Stunned

“…And Europe will be stunned” er en filmtriologi og installasjon av den Israelske kunstneren Yael Bartana. Installasjonen står nå i den Polske paviljongen på den 54 Internasjonale Venezia Biennelaen. En tidligere versjon av installasjonen var hovedutstilling på Moderna Museet Malmö sommer 2010.

Hausmania Kulturhus vil i samarbeid med det polske forlaget og tenketanken Krytyka Poltyczna (The Political Critique) presentere filmtriologien i sin helhet. Dette er Mary Koszmary (Dreams and Nightmares) (2007), Mur I Wieża (Wall and Tower) (2009) og Zamach (Assassination) (2011). Zamach hadde premiere 3 juni i år på Venezia biennalen, så det er en veldig ny film vi har gleden av å presentere. Filmene er på polsk med engelske undertekster og er på henholdsvis 20, 20 og 50 minutter.

Yael Bartana er en video kunstner som bor og jobber i Amsterdam og Tel Aviv. Hun har fått stor internasjonal anerkjennelse og var med “…and Europe will be stunned” den første ikke polske kunstneren som har representert Polen ved Venezia biennalen.

Hun har hatt flere solo utstillinger, blant annet på Museum of Modern Art i Warzawa, PS1 i New York og Moderna Museet i Malmø. Hun har også vært nominert til og mottatt mange priser. Sist ble hun tildelt den prestisjefylte Artes Mundi Prize, som er den største utmerkelsen for visuell samtidskunst i England.

Yael Bartana sine filmer filminstallasjoner, og fotografier utfordrer den nasjonale bevisstheten som hennes hjemland Israel promoterer. Spørsmål om “Hjemland”, “Retur” og “Tilhørighet” er de sentrale spørsmålene hun utforsker.

Maria Kaman fra Krytyka Polityczna (The Poltical Critique) i Polen vil innlede filmen, og svare på spørsmål om filmen og det fokuset den setter på flerkulturelle utfordringer etter filmen.

Det vil bli mulighet til å kjøpe øl og alkoholfri drikke.

[Bilde]

Foto Marcin Kalinski

Om triologien

Om filmen

Om prosjektet

Intervju med Yael Bartana

Om utstillingen hennes på Ps1

Legg til ekstern kalender…