Avlyst
BLÅ & MADE pres.: DENGUE FEVER (US) SUPP.: TBA

[Bilde]

Dengue Fever er seks stykker med base i Los Angeles. De blander Kambodiansk popmusikk med psykidelisk rock. Det funker som bare det.

Bandet ble dannet i 2001. De ville ha en vokalist som kunne synge på Khmersk og de fant Chhom Nimol som alerede var en kjent karaoke sanger i Kambodia. Hun bestemte seg for å flytte til sin søster i USA og tenkte at hun kunne tjene litt spenn på si ved å synge med Dengue Fever.

De to første albumene var ren Khmersk. På tredjealbumet ble det noe engelsk. Mye av musikken er cover av poplåter fra Kambodia fra 1960-tallet. Andre er laget av dem selv på engelsk og oversatt. Band de har covret er artister som Sinn Sisamouth, Pan Ron, and Ros Sereysothea. Tilsammen har de gitt ut fem album og to EPer.

De har turnert i Kambodia og det finnes en dokumentar der ute som heter Sleepwalking Through the Mekong om deres turne rundt i Kambodia.

Peter Gabriel som gir de ut via hans plateselskap Real World Records sier: “We have Dengue Fever coming out on Real World Records (outside of the USA) – it’s really cool stuff, with the small Cambodian singer and big American guys behind! They’re California based but have taken 60’s Cambodian pop as their main source of inspiration and it’s done with a lot of style. It’s spirited, impassioned stuff.”

Dengue Fever har spilt i Oslo før under KlubbØya for to eller tre år siden. Vi gleder oss!

Legg til ekstern kalender…