Dans for voksne: DEN NORSK-ØSTERRIKSKE HOPPUKA, del 3, Improv-fest + utstillingsåpning – eksklusive musikalske konstellasjoner og mye papir: Franz Hautzinger, Isabelle Duthoit, Børre Mølstad, Danielle Dahl, John Hegre, Lene Grenager, Lucio Capece, Lasse Marhaug, Gobi Drab, Katrin Hauk, Steffi Neuhuber, Arnfinn Killingtveit, Jacob Willersrud, Kjetil Hanssen, Bernhard Schöberl, Håvard Skaset, Manon Bancsich, Rudolf Terland Bjørnerem, Guro Moe, Inga Aas, Vilde Sandve Alnæs, Réka Kutas, Daniel Lercher, Niklas Adam og fler...

*DEN NORSK-ØSTERRIKSKE HOPPUKA er et musikalsk arrangement 2-3. september, med deltakere fra Norge og Østerrike. To dager er kanskje litt kort til å bli kalt ei uke. Til gjengjeld tøyer vi geografien ved å ha med artister fra andre land også. Arrangementet er tredelt, og hver del en helhet i seg selv. Hele uka er gratis for publikum.

Vi avslutter todagersuka med stjernedryss av norske og østerrikske artister, lar et bredt spekter av uttrykk og temperamenter komme til. Det blir fem konstellasjoner. Noen spiller akustisk, andre elektrisk. Alle er bra. Vi sier det nå, så kommer ingen lang harang ved hver enkelt. I tillegg åpner vi en utstilling av lapper og slikt som folk har rabla på i løpet av dagen. Det blir fint!*

*KONSERTENE:

Daniel Lercher (elektronikk), Niklas Adam (elektronikk)*

Begge to er i det stillferdige hjørnet. Stillferdige elektronikkfyrer. Lercher er MAX-guru, og bruker laptop, mens Adam spiller på analoge bokser. Disse to legger fundamentet for kveldens musikalske ferd.

………

Bernhard Schöberl (gitar), Håvard Skaset (gitar), Manon Bancsich (gitar), Rudolf Terland Bjørnerem (gitar), Guro Moe (kontrabass), Inga Aas (kontrabass), Vilde Sandve Alnæs (fiolin), Réka Kutas (cello)

Et rent strengeensemble: Fire gitarer, to basser og en cello. Samlet med tanke på klangen disse kan få til sammen. Bortsett fra Moe og Skaset er alle klassisk utdannet. Vi regner med at det vil sette sitt preg.

……….

Gobi Drab (kontrabassblokkfløyte), Katrin Hauk (kontrabassblokkfløyte), Steffi Neuhuber (kontrabassblokkfløyte), Arnfinn Killingtveit (elektronikk), Jacob Willersrud (trommer/elektronikk), Kjetil Hanssen (elektronikk)

Her kan det oppstå spesielle spenninger: Kontrabassblokkfløyte er et ganske sjeldent instrument, og her er det tre stykker sammen! De stilles ovenfor en potensiell energibombe bestående av elektronikk og trommer om vi aldri vet om vil gå av.

………….

Franz Hautzinger (trompet), Isabelle Duthoit (klarinett/stemme), Børre Mølstad (tuba), Danielle Dahl (altsax)

Stillhet er stikkord for flere her. Hautzinger har bl.a. hatt sterk påvirkning på Wienerminimalismen, og er en av de store oppdagerne av hvordan man kan spille på hele instrumentet, ikke bare de delene som er ment å spilles på. De oppdagelsene er han ikke aleine om, og bl.a. derfor er det flere i dette bandet her.

…………

John Hegre (el-gitar), Lene Grenager (cello), Lucio Capece (altsax/elektronikk), Lasse Marhaug (elektronikk)

To og to har de fleste av disse spilt sammen, men ikke alle på en gang. Det er nesten litt rart, så det måtte gjøres noe med. Selv om alle har et veldig bredt spekter av ting de har gjort, er det slik at selv når de ikke spiller høyt, leverer de ganske ofte et ganske insisterende trøkk.

……..

Fullstendig programoversikt finner du her og her

Legg til ekstern kalender…