Under en blodig storm - om terror, demokrati og ytringsfrihet

7. september inviterer vi til høstens første Prosalong, denne gang om terror, overvåkning og demokrati, med utgangspunkt i Joakim Hammerlins bok Under en blodig storm – om terror og demokrati. Boka omhandler blant annet terroraksjonen i Norge 22. juli.

[Bilde]

Allerede før sommeren var filosof Joakim Hammerlin (bildet) booket inn til høstens første Prosalong i Oslo, til en kveld viet terror, demokratispørsmål og lovgivning etter 11. september. Hammerlin hadde akkurat lagt siste hånd på debattboka si, da det smalt i Oslo. Boka ble stoppet i trykken og forfatteren begynte straks å omskrive den slik at den også omhandler hendelsene i Norge 22. juli, med tittelen Under en blodig storm – om terror og demokrati.

- Dette er en viktig debatt vi må ta nå. 22. juli kan forandre Norge. Det vil komme krav om nye antiterrortiltak. Oppgaven vår som samfunnsdebattanter er å bidra til at det er fornuften som styrer denne prosessen istedenfor frykten. Vi må finne fram til de rette tiltakene – de som kan gi sikkerhetsgevinster uten å ha for store demokratiske omkostninger. Strengere kontroll over våpen, kunstgjødsel og kjemiske komponenter som kan brukes til bombeproduksjon, å bombesikre høyrisikobygg, å stenge visse gater for biltrafikk og å styrke PST med flere årsverk, er tiltak jeg er for. Men overvåkningstiltak som rammer bredt, der man bygger enorme høystakker av informasjon for å finne den ene nåla, den ene terroristen, er lite effektivt og koster oss altfor mye demokratisk, sier Hammerlin, som kommer til å trekke linjer til USA etter 11. september og Storbritannia etter 7. juli.
Hammerlin har tidligere skrevet boka Terrorindustrien.

Første del av arrangementet vil Hammerlin gjennomgå en del av poengene i sin kommende bok, i andre del av arrangementet åpnes det for diskusjon og spørsmål fra salen.

Enkel servering, kun kontant betaling. Gratis adgang, åpent for alle!

Dørene åpner kl 19. Arrangementet varer fra kl 19.30-21.30 med pause.

Prosalongvert er Cecilie Naper, fra NFFs kurs- og seminarutvalg.

Prosalong er Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings litterære møteplass for norsk sakprosa.

Legg til ekstern kalender…