The Miscreants of Taliwood - av George Gittoes. GRATIS

Første av fire filmer i SAIH og Cinema Neufs samarbeid denne høsten, som er en del av tirsdagskonseptet Tidsbilde. Her er hva SAIH sier om filmen, som vi tror blir veldig spennende!:

George Gittoes er vel kjent for å sette seg selv i farlige situasjoner- ved krigssituasjon søker han alltid å være der det skjer. Produksjonen av “The Miscreants of Taliwood” er intet unntak! I Pakistans Tribal Belt, ved grensen til Afghanistan, dokumenterer han regionens en gang så florerende filmindustri, som nå er på vei til å forsvinne grunnet Talibans undertrykkende maktutøvelse. Gittoes blir raskt en del av en lavbudsjett …Pashto Teli filmproduksjon da han passer godt til rollen som hvit skurk. Som en del av filmsettet får han kjenne farene ved å være bidragsyter til en filmsjanger Taliban har svært lite til overs for; Som svar på sin minsnøye plyndrer og bomber talibanske styrker regionens video- og musikkutsalg og bruker offentlig bålbrenning av butikkenes utvalg som skremselspropaganda. De produserer og distribuerer sine egne filmer, der de brutale henrettelsene ikke er iscenesatte.

The Miscreants of Taliwood gir oss en kakofoni av fiksjon og realitet, fargesprakende populærkultur og horribel ondskap, og humor og blodig alvor.

George Gittoes er kunstner, fotograf, forfatter og filmskaper og har arbeidet med film som medium i 35 år. Og han er spenna gærn! Han filmet i Rwanda, Bosnia, Afghanistan… Hvorfor utsetter du deg for slike farer bare for å lage film, George?

“Why do I do it? As far as choosing the roads I have travelled, I have this instinct that if I get comfortable, the work will lose its ‘sting’, so I go out of the comfort zones and into the wilderness to find my art. In the past it was the natural world where predators fed on gentler creatures. In the contemporary context, I go alone into a different kind of human wilderness – Rwanda, Bosnia, Afghanistan, Iraq – not to contemplate nature, but the basics of humanity…”

Tirsdag 6. september kl 19:30 kan du se filmen og SAIHs møte med Gittoes da han var på snarvisitt i Oslo!

Filmen har engelsk undertekst.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…