RAVI SHANKAR!

Ravi Shankar markerer Melafestivalens tiende år den 3. september 2011.

Dette er noe alle med interesse for musikkhistorie og klassisk indisk raga må få med seg.Shankar er ennå aktiv som utøver i sitt 91ende år! Som siste av de klassiske tre sitaristene nikhil banerjee,vilyat khan og han selv er det bare han som ennå er i live. De siste årene har nærmest ikoniske utøver og stilskapere som Ustad Ali Akbar Khan,Ustad Asad Ali Khan og Pandit Bhimsen Joshi gått bort.
Shankar representerer en generasjon av raga utøvere som er snart utdødd og med få konserter på denne turneen og med stopp i Oslo er det bare å få dette med seg.De fleste kjenner til hans konstakt med The Beatles og George Harrison,og den noe ufrivillige leflingen med Woodstock og hippi referansene men Shankar var aktiv på den vestlige scenen allerede på 30 tallet,da som danser men tureene ble da stoppet av opptakten til andre verdenskrig. Han er en klassisk skolert sitarist og bak all ‘vest møter øst’ framstillingen ligger det en utøver med grunnsolide røtter i Maihar Garana, en raga skole som er alt annet en ‘world music’.
Med på tabla er Tanmoy Bose,en av indias fremste tablaister.samt Samir Chatterjee på pakawaj,Ravichandra Kulur på Bansuri(fløyte) og Parimal Sadaphal på sitar.

Legg til ekstern kalender…