Oslo World Music Festival: Åpningskonsert Dreams of the Lost Road (Ukraina)

Åpningskonserten under årets festival er av den virkelig spektakulære sorten. Fra miljøet rundt DAKH – Senter for samtidskunst i Kiev, Ukraina – kommer gruppen DakhaBrakha med et overveldende show bestående av 3D-laser, videoanimasjoner, dansere, eksperimentelt teater, Gogol-referanser og et musikalsk fyrverkeri. Bandet beskriver seg selv som «et etno-kaos» og blander ukrainsk folkemusikk, indisk perkusjon, tradisjonelle rytmeinstrumenter fra Australia, cello, munnspill og trekkspill. For å nevne noe.
I et intervju på nettstedet Welcome to Ukraine uttaler DakhaBrakha at de ikke er tradisjonalister, men «ønsker å omforme ukrainsk folkemusikk til noe nytt og annerledes», og trekker frem minimalistiske komponister som Philip Glass og Michael Nyman som inspirasjonskilder. Men selv om musikken har minimalistiske trekk, blir den sanselige totalpakken i alle høyeste grad maksimalistisk når DakhaBrakha sammen med regissør Vlad Troitsky presenterer «Dreams of the Lost Road» i Oslo. Du har garantert aldri sett noe liknende.
Åpningskonserten i år holdes i den nye Mathallen hos Vulkan Eiendom, en rehabilitert vakker bygning, perfekt til å huse den enorme riggen til denne fantastiske forestillingen, og en perfekt ramme for åpningen av Oslo World Music Festival 2011.

Legg til ekstern kalender…