Snorre Ytterstad – konsept · form · politikk

Velkommen til diskusjon omkring Snorre Ytterstads kunstnerskap!

[Bilde]

Konseptkunsten under lupen: Professor Ina Blom, Aftenpostens kritiker Kjetil Røed, kunsthistoriker Marit Paasche og kunstner Tor Børresen diskuterer Snorre Ytterstads kunst, konseptkunsten og trender i tiden.

Snorre Ytterstads er en einstøing på den norske kunstscenen, og hans kunstnerskap lar seg vanskelig definere. Konseptkunstbegrepet, kunst hvor ideen bak verket er det mest sentrale, er ikke alene nok for å forklare ham. Han skiller seg fra den mer vanskelig tilgjengelige konseptuelle kunsten man blant annet finner hos kunstnerkollegaen Matias Faldbakken.

Ytterstad er mer opptatt av den kreative prosessen, og ikke minst materialene. Han frembringer sine budskap gjennom formen og materialene. En liten endring av en gjenstand eller en form, endrer innholdet, samtidig som sporene av den opprinnelige funksjonen ligger igjen i verket – som en kommentar. Som for eksempel den norske enkronemynten som har blitt omformet til et dollartegn. Humor, eller det underfundige, er viktig i arbeidene.

Ytterstads kunstnerskap åpner opp for å diskutere konseptkunstens rolle i dag, hvordan fungerer begrepet i dag, har det utspilt sin rolle? Er det for sterkt knyttet til en historisk epoke som er over? Hva med nye begreper som nykonseptualismen og emokonseptualismen – hva betyr og rommer de?

Program

17:00-17:30 Introduksjon ved Erling M. Bugge. Deretter ca 5 min lang introduksjon fra de fire debattantene

17:30-18:20 Diskusjon

18:20-18:30 Spørsmål fra salen/ordet er fritt

Legg til ekstern kalender…