VIEWING PALESTINE 2011 Litteratur - musikk - ungdomsprosjekter - seminarer

[Bilde]

Palestinske forfattere leser og samtaler om sine verker på Litteraturhuset denne uka.
I tillegg blir det hip hop-konsert på Rommen scene onsdag og konsert med Transjoik og Sabreen på Cosmopolite på torsdag.

De palestinske områdene og deres diaspora har mange dyktige artister, kunstnere og rike kunst- og kulturtradisjoner. Med den vanskelige situasjonen palestinere har befunnet seg i gjennom svært lang tid, ses palestinsk kunst og kultur ofte i sammenheng med bistand, fredsarbeid og solidaritet; der kunsten får en instrumentell karakter fremfor en kunstneriske egenverdi som del av de menneskelige uttrykksformer man finner i alle samfunn og befolkningsgrupper. Dette kan gi seg utslag i kunstneriske fremføringer der kravene til kvalitet kommer i annen rekke, eller også at kunsten ikke gis de betingelser den fortjener – og en mangel på kunstnerisk anerkjennelse overfor skaperne av kunsten.

VIEWING PALESTINE 2011 fokuserer på rikdommen, bredden og kvaliteten i palestinsk kunst og kultur; og er et prosjekt utviklet i nært samarbeid med palestinske partnere; først og fremst gjennom Said Murad (musiker, komponist, leder for Sabreen Association for Artistic Development) og hans brede nettverk som en av de fremste palestinske kultureksperter. Vi presenterer et program der våre palestinske partnere har gjort et utvalg av dem de ønsker skal representere Palestine innenfor litteratur, musikk og seminartalere. Med politiske budskap og uttrykk som en naturlig del i kunstneriske prosjekter, er prosjektet ikke et solidaritetsprosjekt, men et bidrag til å øke kunnskapen om palestinsk kunst og kultur og et skritt mot økt nært kultursamarbeid mellom norske og palestinske kunstnere og kulturressurser.

Hovedarena er Litteraturhuset i Oslo, men det vil også bli arrangementer på Cosmopolite i Oslo, på Rommen Scene i Groruddalen og Union Scene i Drammen.

MER INFO og PROGRAM:
trap.no/projects/viewing_pa…

Arrangementet produseres av Transnational Arts Production (tidligere Du store verden! ), i samarbeid med blant andre Said Murad og Sabreen Association for Artistic Development

Arrangementet støttes av Norsk Kulturråd og Oslo Kommune

Legg til ekstern kalender…