Pieter Ampe & Gui Garrido (BE/PT) «Still Standing You» og Miguel Gutierrez (USA) «HEAVENS WHAT HAVE I DONE»

[Bilde]

Pieter Ampe & Gui Garrido (BE/PT) «Still Standing You»

“In Still Standing You, the young dancers Pieter Ampe and Guilherme Garrido hurt each other so much, and so convincingly, that they must surely be friends” – De Standaard

Belgiske Pieter Ampe og portugisiske Guilherme Garrido har et ambisiøst ønske om å koreografere forholdet mellom to mennesker. De vet begge at forhold er en intrikat ting med en rekke fallgruver, med ulike mønstre og som kommer i helt forskjellige former. Likevel setter disse to “guttemennene”, som kan være alt fra venner, partnere, fiender eller kanskje elskere, ut i en svært fysisk dans med den hensikt å avsløre forholdets mange komplikasjoner.

Den tomme scenen fylles av Ampe og Garridos nakne kropper. De forvandler seg til to rautende okser som bruker hverandre som dørmatter. Mellom de to utvikles det en kamp av svette, blod og pinefulle slag og spark, mens begge forsøker å holde maska for ikke å avsløre smerten overfor hverandre.

Pieter Ampe og Guilherme Garrido danser med hverandre. De er to gutter som sammen skaper en rekke fascinerende kropsskulpturer samtidig som de gir hverandre det man kanskje kan kalle verdens lengste klem. «Still Standing You» er en “feelgood” forestilling om vennskap og intimitet. Vi aner at det er noe som foregår mellom de to bak lukkede dører, men det er vanskelig å definere akkurat hva det er.


[Bilde]

Miguel Gutierrez (USA) «HEAVENS WHAT HAVE I DONE»

“The performance was chaotic, mesmerizing, uncomfortable and mysteriously beautiful”. – The Miami Herald

”I enjoyed the performance immensely – it was chaotic and noisy and messy and somewhat inscrutable, but it was also beautiful and disorienting and suggestive.”

- Culturebot

En klovneaktig type med Marie Antoinette parykk og fettete sminke griper mikrofonen og deretter publikum med en til tider sarkastisk og til tider tårevåt monolog der ønsket om suksess og hykleriet i en usikker verden står i fokus. Det helt personlige blandes med det helt generelle. En merkelig duett med den berømte mezzo-sopranen Cecilia Bartoli finner sted mellom stand-up og konseptuell dans, i et tempo som kan ta pusten fra deg. Bevegelsene er bevisste og direkte, uansett hvor flytende de måtte virke. En nøyaktig planlagt selvdestruksjon.

Den amerikanske koreografen Miguel Gutierrez flørter og leker med publikum, før han til slutt gir kvelden en ny vri. En unik kveld som er like full av narsissisme og et frynsete selvbilde som den er full av svart humor og dyktighet.

Miguel Gutierrez er danser og musiker med base i Brooklyn. Han jobber i hovedsak med sitt kritikerroste kompani The Powerful People når han ikke lager sine egne soloshow. Deres forrige forestilling “Last Meadow” mottok to Bessie-priser, New Yorks gjeveste scenekunstpris.


NB! På www.billettservice.no kan du kjøpe dobbelbillett til Pieter Ampe & Gui Garrido «Still Standing You» og Miguel Gutierrez «Heavens What Have I Done» til kr 330,-

Legg til ekstern kalender…