PrøveRommet - en stemningsfull aften på Knøderen

Vi får igjen ha PrøveRommet på Knøderen, alltid god stemning!

Program:

  • Katrin Berge – utstilling
  • The Street Corner Carpenters – konsert
  • Grith Ea Jensen&Susanne Irene Fjørtoft – utrdag fra forestillingen Turning Into Saints
  • Eirik Strandabø – opplesning
  • deufert&plischke presentasjon av forestillingen ANARCHIV #3: Songs of Love and War
  • Den Unge Herr Holm – NOE
  • DJ Audinho da Vitrola
  • Katrin Berge – utstilling. Katrin jobber som illustratør og har samtidig beveget seg mer og mer over i billedkunstfeltet ved å gjøre illustrasjonene sine om til høykvalitets kunsttrykk som hun stiller ut. Ved å jobbe i sjiktet mellom illustrasjon og billedkunst forener hun det kommunikative aspektet som ligger i illustrasjon, samtidig som hun beholder sin kunstneriske frihet og intuitive måte å jobbe på. Katrin er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen der hun våren 2010 tok mastergrad i visuell kommunikasjon med vekt på illustrasjon.

FloraPlantefolkSopphode

  • The Street Corner Carpenters spiller enkel singer/songwriter-musikk med hint av sjangre som jazz, blues og folk, men det er de små detaljene som gir dem særpreg. Musikken er hovedsaklig vokaldrevet med mye fokus på tekst og de lager all musikken selv. The Street Corner Carpenters lar seg inspirere av alt fra Joni Mitchell til The White Stripes til kunst og opplevelser.

The Street Corner Carpenters The Street Corner Carpenters

  • Det ferske Bergensbaserte kompaniet Grith Ea Jensen&Susanne Irene Fjørtoft vil vise et utdrag fra forestillingen Turning Into Saints – fra den delen som heter Pain. Grith Ea Jensen & Susanne Irene Fjørtoft plasserer seg med denne forestillingen i skjæringspunktet mellom liv og død, håp og lidelse, forløsning og tap, via en samtidiggjøring av kvinnelige helgener. Basert på et utvalg fra enakterssyklusen The Saint Plays av den amerikanske dramatikeren Erik Ehn, iscenesettes fortiden gjennom nåtidens popkulturelle elementer. Kan fremmaningen av religiøse myter tåle dagens lys? utgangspunktet er historien til tre legendariske helgener: Sankta Barbara, som ble halshugget av sin far, jomfru Maria, som ble gravid uten å synde, og Sankta Eulalia, som ble torturert med håret i flammer. Med effekter fra dukketeater, fysisk visuelt teater og tekstbasert lydteater, inviteres publikum til å projisere seg selv på helgeners metahistoriske opprør.

Grith Ea Jensen & Susanne Irene Fjørtoft

  • Eirik Strandabø er tilbake i Bergen etter noen år hjemme på Sunnmøre, og det var vel på tide. Han skal lese en prosatekst basert på noen erfaringer han har gjort som assistent og lærervikar i barneskolen. Så, gjør din plikt, møt opp og ønsk ham velkommen tilbake til byen! Ta for øvrig en titt på bloggen ‘Verden, en bruksanvisning for barn’ mens du venter.
  • deufert&plischke (Tyskland) vil presentere forestillingen ANARCHIV #3: Songs of Love and War. Med ANARCHIV#3: songs of love and war, går deufert&plischke inn i sitt tiende år som kunstnerduo. Forestillingen kombinerer to hensikter: et forsøk på å skape en setting hvor publikum og kunstner på en vellykket måte kan samarbeide om uttrykket, og et forsøk på å bryte ned og gjenfortelle det komplekse fellesgermanske sagnstoff fra folkevandringstiden som inngår i Das Nibelungenlied, samt hvordan dette transformeres til megaopuset Ring des Nibelungen av Richard Wagner.

deufert&plischke (Tyskland)  ANARCHIV #3: Songs of Love and War

  • Den Unge Herr Holm har klippet seg, må smi mens håret er kort, og vil gjøre NOE på PrøveRommet denne mandagen.

Velkommen!

PrøveRommet er en multikunstnerisk happening som foregår annenhver mandag i BIT Teatergarasjens sesong. På PrøveRommet kan man i uformelle og sosiale omgivelser følge med på noe av det som rører seg på undergrunnsscenen i Bergen. PrøveRommet har i 13 år eksistert som en selvstendig enhet i tillegg til den ordinære driften til BIT Teatergarasjen, og er en unik og viktig aktør i det bergenske og vestlandske kunst- og kulturliv.

PrøveRommet er støttet av: Norsk Kulturråd – Rom for kunst – Arenautvikling og Bergen kommune – Byrådsavdeling for kultur, kirke og idrett – Seksjon for kunst og kultur

Legg til ekstern kalender…