Kunsthåndverk 2011

Kunsthåndverk 2011 er Norske Kunsthåndverkeres (NK) juryerte årsutstilling. Utstillingen viser nye arbeider av norske kunsthåndverkere innen materialgruppene glass, keramikk, tekstil, metall, tre og lær og gir en bred presentasjon av kunsthåndverkfeltet idag.


Foto: © Andrew Barton: Kenny is almost shot in the Dick while peeing ‘Muh’ in the Snow


Det er fri innsendelse og det var i alt 243 søkere til utstillingen, som er juryert i to omganger. 31 kunstnere ble tilslutt antatt med 50 kunstverk til årets utstilling.

Juryen har bestått av kunsthåndverkerne Ingun Myrstad (leder), David Calder, Trine Hovden og Pekka Paikkari (eksternt medlem fra Finland), samt Knut Astrup Bull, nytilsatt seniorrådgiver ved Nasjonalmuseet. Årets jury har ikke sett etter tendenser eller tolket det innsendte materialet for å finne en trend. Juryen har derimot hatt følgende ledetråd; ”Good craftmanship”, samt stikkordene ”Meaning” og ”Reflect reality”.

I forbindelse med utstillingen annonseres vinneren av Kunsthåndverkprisen 2011 fra BKH-fondet (Bildende Kunstneres Hjelpefond). Kunsthåndverkprisen er opprettet for å hedre kunstneren bak det mest markante kunstverket på utstillingen og er på kr 100 000. Prisjuryen har bestått av kunsthistoriker/kunstkritiker Mona Gjessing og kunsthåndverkerne Ingun Myrstad og Franz Schmidt.

Kunsthåndverk 2011 er et samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet, som også presenterer et omfattende formidlingsprogram i tilknytning til utstillingen på sine nettsider, se

Utstillingen åpner søndag 18. september og står til 11. desember. Se Nasjonalmuseet og Norske Kunsthåndverkere for mer informasjon

Legg til ekstern kalender…