Le Fant «Last Chance to Dance» albumrelease-konsert !

Artisten Le Fant er ute med debutalbumet
«Last Chance To Dance»

Med singlene «Mazy» og «Hunting You» har Le Fant allerede blitt en snakkis blant dem som liker mørk og melankolsk akustisk musikk. Begge singlene er akkompagnert av videoer som går i tung rotasjon på Svisj på NRK TV.

Le Fant har enda ikke entret livescenen i Norge for fullt, men har fokusert på turneer i fjerne himmelstrøk som Brasil og Kina (!). Sistnevnte turné var på forsommeren i år og gikk gjennom syv millionbyer,. En av byene var Beijing, og her var Le Fant supportband for landets mest kjente pønkband, The Subs.

Nå er det endelig Norge som gjelder, 30 september slippes det selvskrevne debutalbumet «Last Chance To Dance» på Lp og Cd. Slippet av platen markeres med releasekonsert søndag 2/10 (på Månefisken) i Oslo og etterfølges av video til singel nr.3.
Albumet er forøvrig innspilt i StudioStudio på Toten, med Ronni Le Tekrö og Erland Hvalby ved roret. «Last Chance To Dance» har blitt en melodiøs, mangefasettert sak, som forener de litt mørke, tunge stemningene med gladere afrikanske toner.

Le Fant er artistnavnet til Odd Sprakehaug, fra Vatne utenfor Ålesund. Odd har vokst opp som misjonærbarn og pastorsønn i Kenya, og utdannet maskinarbeider. Foreløpig er han mest kjent som tv-fotograf etter å ha jobbet med landets mest kjente tv-programmer (71 grader nord, Åndenes makt, Hellstrøm Rydder Opp, Blanke ark, Ingen grenser mfl).
Historien om artisten Le Fant derimot begynner med et spontant gitarkjøp på Smart Club, og et løfte om at han skulle gi seg musikken i vold.
Le Fant har med albumet «Last Chance To Dance» definitivt meldt seg på i den engere eliten av låtsnekkere.

«Fant (flertall fanter, hunkjønn fente), er den tradisjonelle betegnelsen på folk som ikke var bofaste i det gamle bondesamfunnet. Fantebegrepet kunne i visse områder brukes videre og romme alle som ikke var fra bygda eller dalen, da med en noe nedsettende klang. Innflyttere fra byene kunne kalles «byfant» eller «byfente». Prestedattera Olea Crøger og søstrene hennes, født og oppvokst i Telemark, ble omtalt som«Crøgerfæntun’» av bygdefolket.» (wikipedia)

Legg til ekstern kalender…