LARACHE - dokuteater av Kjetil Skøien med musikk av Maja Ratkje

[Bilde]

LARACHE
marokkanske drømmer – norsk virkelighet

En dokumentarteaterforestilling av KJETIL SKØIEN – Passage Nord Project

Hva drømmer en ung marokkansk mann om mens han venter på å komme til Europa og hva er virkeligheten hans etter at han har kommet til “drømmenes rike verden” ?

Tekstene er basert på intervjuer med fire marokkanske menn bosatt i Oslo og fragmenter fra den franske forfatteren JEAN GENETs romaner og skuespill.
For mange som kommer seg ut av Marokko stemmer ikke drømmene og forestillingene de hadde om et bedre liv med virkeligheten. De savner det nære fellesskapet mellom menneskene i Marokko, en ny ukjent ensomhet oppstår ofte i det nye landet og de vil alltid være fremmede selv etter å ha bodd i Norge i 10- 20 år og mange føler seg fremmede når de kommer hjem til sitt eget land. Forestillingens tema er enhver innvandrers problemstilling, uansett hvilket land han eller hun kommer fra.

LARACHE er en liten fiskerlandsby i Marokko, Jean Genet er begravet i Larache.

Personlige fortellinger og oppservasjoner av forskjeller mellom Norge og Marokko, Maja Ratkjes musikk inspirert av marokkansk folkemusikk og Rai, Kjetil Skøiens videofilmer fra Marokko bindes sammen til en fortelling om marokkanske drømmer og norsk virkelighet.

regi, manus, video KJETIL SKØIEN

musikk MAJA SOLVEIG KJELSTRUP RATKJE

slagverk AMUND SJØLIE SVEEN

aktører YASSINE EROFALI – ABDELAZIZ KOSSAI
TARIK MOUSSAID – SAMIR TAWFIQ – KJETIL SKØIEN

dramaturg JANUS KRAMHØFT

tekniker TOR KR. LISETH

produsert av TrAP og Passage Nord Project

støttet av Norsk Kulturråd

BILLETTER: www.operaen.no

www.trap.no

Legg til ekstern kalender…