Kompani iRo ved Window Box

Pushwagner presenterer: Performance med Kompani iRo ved Window Box
lørdag 24. Sept. kl 14.00 og kl 16.00.

Pushwagner Galleri har gleden av å invitere til samtidsdans/performance ved visningsstedet Window Box. I Window Box presenteres utstillinger og events med yngre samtidskunstnere kuratert av Thale Fastvold. Galleri Pushwagner har eksistert siden våren 2010, og Pushwagner ønsker med dette prosjektet å støtte kunstkretsløpet og den unge kunstscenen.

RE-ACTION

Performance av og med Inger-Reidun Olsen/Kompani iRo

Dette kunstprosjektet utforsker makt og maktstrukturene vi er omgitt av, hvordan disse påvirker oss og på hvilken måte vi selv har makt over eget liv, i relasjon til andre og verden rundt oss. Dansekunstner Inger-Reidun Olsen bruker kroppen, rommet og lyden som virkemiddel gjennom en interaktiv struktur der publikum er deltagende i det sceniske uttrykket. Filosofen Michael Foucaults definisjon på makt er til stor inspirasjon og har en sentral betydning i dette prosjektet med sine tekster der han belyser maktbegrepet både fra et mikronivå i den sosiale kroppen og tegner de store linjene/strategiene og strukturene ut i samfunnet.

Kompani iRo

Kompani iRo ble dannet i 2005 av koreograf og danser Inger-Reidun Olsen (iRo). Tidligere produksjoner av Kompani iRo er bl.a. Fantasi, The Source og Pressure, som alle ble finansiert med støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde. Pressure var på internasjonal turné 2008-10, og ble bl.a. vist i Kina, Mexico, Spania og Sverige. Kompani iRo holder til på Scenerommet – Vestfossen Senter for Samtidskunst (Arena Vestfossen). Kompani iRo jobber i grenselandet mellom samtidsdans og performance, gjerne i kontekst der rommet/omgivelsene er bestemmende for det kunstneriske uttrykket. Det fysiske formspråket til iRo har en egenart og et sterkt fokus på utøverens tilstedeværelse i nået. Kjernen i hennes arbeid er det komplekse mennesket, både på det personlige og kollektive planet. Forestillingen RE-ACTION skal senere denne høsten også vises ved .NO Gallery i NYC.

Foto: Marius Hauge

For mer info, kontakt Galleri Pushwagner
Adr. Tjuvholmen allé 10, tlf. 22 83 16 18
Thale@pushwagner.com www.pushwagner.com www.irodance.com

Legg til ekstern kalender…