Film fra sør: Tatsumi + møte med regissør Eric Khoo

Se filmen ”Tatsumi” og møt regissøren Eric Khoo på Serieteket

Serieteket, Deichmanske bibliotek på Grünerløkka og Film fra Sør, inviterer til et spesielt møte lørdag 8. oktober kl 13-16. Vi viser animasjonsfilmen ”Tatsumi” og før visningen får publikum møte regissøren av filmen, Eric Khoo, i samtale med anime- og mangaekspert Hans Ivar Stordal.

Mange har kanskje et inntrykk av at japanske tegneserier (manga) bare handler om fjortiser med hang til flashing av hud eller actionfylt guttehumor. Men japansk tegneseriekunst har så mye mer å by på. Yoshihiro Tatsumi er en av de som virkelig har skapt et eget uttrykk. Han har på mange måter tatt opp arven til Osamu Tezuka (Buddha, Astro boy Phoenix osv) og skapt realistiske og samfunnsengasjerende tegneserier siden 1950 tallet. Tatsumi kalte denne stilen for Gegika for å skille det fra den masseproduserte mangaindustrien.

Filmen fikk velfortjent oppmerksomhet under årets festival i Cannes der den ble vist i seksjonen Un Certain Regard. I år var regissøren en av Film fra Sørs hovedgjester. Khoos visuelle uttrykk er tro mot Tatsumis dystre, utfordrende og minimalistiske tegnestil og de fem historiene viser frem en fantastisk kunstnerisk verden. Samtidig bidrar den biografiske tilnærmingen til å løfte frem en av de viktigste mangaka (tegneseriekunstner) i nyere japansk historie.

[Bilde]

Engelsk tittel: Tatsumi
Original tittel: Tatsumi
Land: Singapore
År: 2011
Regi: Eric Khoo
Medvirkende: Yoshihiro Tatsumi, Tetsuya Bessho, Motoko Gollent, Mike Wiluan
Spilletid: 94 min
Språk: Japansk
Undertitler: Engelsk
Farger

Legg til ekstern kalender…