KRITIKERSALONG: PROVOKASJONEN ODD NERDRUM

[Bilde]


KRITIKERSALONG: PROVOKASJONEN ODD NERDRUM

Tema for høstens første Kritikersalong, er Odd Nerdrum.
Er det slik at Nerdrum har blitt forfulgt av kritikere og kuratorer? Og i så fall, hvorfor? Debatten vil blant annet komme inn på Nerdrums rolle og resepsjonen av ham i samtiden, og knytte dette til et historisk perspektiv.

Er det noe sant i myten om Odd Nerdrum og hans assosierte som forfulgte ofre for modernismens hegemoni? Eller er bildet av den drevne kitschmalerstrategen som med sine overveldende, men stadig færre utspill i offentligheten trolig er blitt Norges mest berømte kunstner, mer dekkende?

I kjølvannet av “Nerdrum-saken” inviterer Norsk Kritikerlag til debatt om kjortlene, kitschen og kunsten som til sammen utgjør et av de mest eksentriske, men ikke desto mindre interessante, kapitlene i nyere norsk kulturhistorie: Nerdrums posisjon, produksjon og mottakelse, i dag og i en historisk kontekst.

Sted: Kunstnernes Hus i Oslo, Pakkerommet, inngang baksiden
Tid: Torsdag 29.9 kl. 18:00–20:00

Deltagere: Stig Andersen (kunsthistoriker), Dag Solhjell (kunstsosiolog), Lars Toft Eriksen (kurator Rolf Stenersen Museum) og Caroline Ugelstad (sjefskurator Henie Onstad Kunstsenter).
Ordstyrer: Lena Lindgren (samfunnsredaktør Morgenbladet).


Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk kritikerlag og Kunstnernes Hus og støttes av Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…