Åpent Atelier på W17: Ida Falck Øien & Jason Havneraas

Velkommen til Åpent Atelier på W17

Ida Falck Øien og Jason Havneraas


[Bilde]

Ida Falck Øien har i flere år arbeidet i grenselandet mellom kunst og mote med fokus på hvordan klær fungerer som personlig, sosial og kulturell ytring. På atelieret vil hun presentere et utvalg vevarbeider, objekter, videoer og fotografier som alle forteller en historie om klærs funksjon, historie og hukommelse. Under atelieroppholdet har hun også initiert et samarbeid med kunstneren Aurora Passero om å lage vevde klær.
Ida Falck Øien (f. 1979) er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og Kunsthøgskolen i Oslo. I 2011 startet hun HAIK i samarbeid med klesdesigner Siv Støldal og kunstner Harald Lunde Helgesen, en samarbeidsplattform for klær og kunst.


[Bilde]

Jason Havneraas vil vise et større utvalg fotografier og videoer fra de siste ti årene, som i stor grad har vært preget av hans oppvekst i et antroposofisk samfunn med sine daglige ritualer og arketypiske symbolisme. Havneraas ønsker med dette å rekontekstualisere sin kunstneriske praksis og se på denne med et nytt blikk. Fokuset er flyttet fra et antropologisk til et mer personlig perspektiv på kunstnerens forhold til enkeltindivider og situasjoner fra fortid og nåtid. Jason Havneraas (f. 1978) har masterutdannelse fra Kunstakademiet i Trondeim i tillegg til en BA i fotografi fra University of Plymouth, England.


Inngang på baksiden av huset. Velkommen!


Om W17

W17 er et atelierprogram initiert av Bildende Kunstneres Hjelpefond i samarbeid med Kunstnernes Hus. Prosjektet pågår fra 2008 til 2014, og tilbyr atelierer, produksjonsstøtte og visningsmuligheter for norske kunstnere eller kunstnere som er virksomme i Norge. Under oppholdet utarbeider kunstneren et prosjekt som presenteres gjennom åpne atelierer. Atelierprogrammet tilbys tre kunstnere av gangen i en begrenset tidsperiode.
Med en løpende produksjonsvirksomhet som åpner opp huset fra innsiden, ønsker W17 å stimulere kunstnerisk energi og nyproduksjon.


Legg til ekstern kalender…