Amazonas

- You are someone’s son…,
Jerzy Grotowski.

Grusomhetens teater inviterer til en forestilling inspirert av den polske dramatikeren Michal Walczaks stykke ”Amazonas". Forfatteren tegner et bilde av en underholdningsindustri som kveler den idealistiske kunsten, og prostituerer skuespilleren i et jag etter profitt. Regnskogen i Amazonas representerer en motsats til dette livsløse og kommersielle spillet. Den er naturens stemme, verdens lunge, som desperat skriker ut om å bli hørt før det er for sent…


Regi/idé: Lars Øyno
Skuespillere: Hanne Dieserud, Camilla Vislie, Jimmie Jonasson, Lars Brunborg, Per Bogstad
Gulliksen og Odille Heftye Blehr.
Scenografi: Tormod Lindgren
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Lysdesign: Jan Skomakerstuen
Produsent: Morten Bruun


Forestillingen har premiere i Polen søndag 16. oktober 2011, og spilles på Hausmania i Oslo 21. oktober til 12. november, tirsdager til lørdager kl 19:00.


Grusomhetens Teater var i 2010 partner i polsk-norske kultursamarbeid med teatre i Warszawa og Wroclaw, og er i år Norges representant på Eurodramafest i Krakow.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Theater Karussell fra Eschen (Liechtenstein) og Teatr Bagatela i Krakow. Ved å utveksle dramatiske tekster fra sine respektive repertoar, settes rammen for en internasjonal drama-utveksling. Nye perspektiver på tekster vil tre fram.

Partnerteatrene velger et drama fra sitt eget repertoar. Med utgangspunkt i en av tekstene foreslått av et annet teater, forbereder teatrene premierer av dramaene. Det norske bidraget er manuskriptet Den Stygge Andungen av Lars Øyno oppført av Grusomhetens Teater i 2006. Festivalen, hvor dramaene presenteres, vil finne sted på Teatr Bagatela, 14. – 17. oktober 2011. Under festivalen vil også de oversatte dramaene i bokform lanseres. Publikum vil også få anledning til å møte dramatikerne.

Prosjektet har mottatt økonomisk støtte fra EØS’ finansieringsordninger og fra Kulturutvekslingsfondet.

Legg til ekstern kalender…