Argentina Vice Versa! Filmserie på Cinemateket

Da Argentina gikk konkurs måtte filmskaperne tenke helt nytt. I september og oktober kjører Cinemateket en serie med 13 filmer fra et land som fikk en ny og interessant filmkultur etter krise og kollaps. Serien er kuratert av Veronika Bökelmann og Anett Vietzke/Volumenexpress.

For Argentinas innbyggere var det et massivt sjokk da staten erklærte seg konkurs i 2001. Uten noe statlig sikkerhetsnett mistet tusenvis av argentinere sine penger, sin fremtid og identitet. Den økonomiske kollapsen betød et altomfattende meningssammenbrudd: Folk mistet troen på penger som realistisk representant for verdi, på statssystemet og på massemedia. Også den argentinske filmindustrien ble tungt påvirket av kollapsen. Men trass i at budsjettene skrumpet inn, fant filmskapere på inspirerende strategier for å kunne fortsette å produsere, gjerne uten å vente på tilskudd fra offentlige fond.

Søndag 1. oktober vises filmene Sueden (regi: Gastón Solnicki, 2008) kl. 17.30 og Los Labios (regi:Santiago Loza, Iván Fund, 2010). Les mer om filmene og kjøp billetter på www.cinemateket.no.

Legg til ekstern kalender…