Foredrag: Bauhaus twenty–21: An Ongoing Legacy. Ved arkitektur- og kunstfotograf Gordon Watkinson

Foredraget fokuserer på Gordon Watkinsons fotografier av de viktigste Bauhaus-bygningene tatt i forbindelse med den store vandreutstillingen «Bauhaus twenty–21. An Ongoing Legacy».

«Jeg har en dyp fascinasjon for design i alle former og hvordan god design kan forandre livene våre. Jeg er spesielt interessert i påvirkningen ny teknologi kan tilføre gammelt tankemønster. Mitt arbeid tar utgangspunkt i form. Den gir meg mulighet til å undersøke sammenhengen mellom ideer, elementer, materialer og rom som gjør hver design individuell, og å oppdage kontrastene i tredimensjonale konstruksjoner: masse og tomrom, intimitet og vidstrakthet; for ikke å glemme form og funksjon.» Gordon Watkinson

Watkinsons store interesse for Bauhaus’ arkitektur og design ligger noen år tilbake i tid. Etter en rekke samtaler med arkitekturhistorikere, kuratorer og samlere, startet han utforskningen av den rike og komplekse arven etter Bauhaus-arkitekturen fra begynnelsen av det 21. århundret. I tillegg fotograferte han arbeidene til både vår tids unge fremadstormende arkitekter og internasjonalt anerkjente arkitekter; et arbeid som resulterte i vandreutstillingen og publikasjonen «Bauhaus twenty–21: An Ongoing Legacy».

Ved å skape en dialog mellom Bauhaus-arkitekturens tidløse modernisme og vår tids arkitektur, gir utstillingen en innsikt i Bauhaus’ designfilosofi, og dens betydning for dagens samfunn. I foredraget forteller Watkinson om sin bakgrunn og hvordan den la grunnlaget for hans tilnærming til prosjektet. Han gir et unikt innblikk i de ulike bygningene han har fotografert, men retter også fokus på egne teknikker og hvordan hans visuelle tilnærming understreker den mangfoldige arven av Baushaus’ ideer og formspråk i begynnelsen av det 21. århundret.

Foredraget vil foregå på engelsk og varer ca 11/2 time.

Arrangementet er et samarbeid mellom Den amerikanske ambassade, Foto+Synthesis og Nasjonalmuseet.

Legg til ekstern kalender…