Filmrulltorsdag: Hud (Norsk film)

Cinema Neuf presenterer tredje film ut i serien Norsk film. Det er ingen ringere enn Vibeke Løkkebergs klassisker Hud i sin originale versjon på 35mm!

[Bilde]

Hud. Regi: Vibeke Løkkeberg, Norge, 1986. Manus: Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen. Foto: Paul Rene Roestad. Musikk: Geir Bøhren og Bent Åserud. Medv: Vibeke Løkkeberg, Keve Hjelm, Terence Stamp, Elisabeth Granneman, Per Jansen, Per Oscarsson, Tonje Kleivdal Kristiansen m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, farger, 3 t 10 min.

Handlingen i Hud er lagt til året 1885 og et sterkt mannsdominert samfunn i den vestlandske øygarden. Her bor en kvinne med en hemmelighet, hun har et forhold til sin stefar og dette forholdet i blodskam har medført til et barn. Dette pikebarnet er nå ti år gammelt , men ikke som andre barn. Hun er stum og annerledes, derfor blir hun også utstøtt i øysamfunnet. Som et følge av stefarens pengeproblemer, blir kvinnen lovt bort til en rik handelsmann som selger skinn. Han har bodd lenge I utlandet, men holder nå på å bygge et stort garveri i hjembygda.

Hud fikk mye oppmerksomhet da den kom på kino I 1986. Dette var ikke bare Norges dyreste film, men det var skapt så store forventninger til filmen, at premieren ble lagt til Norges storsal, Colosseum, som første norske film på flere tiår. Filmen innehold også flere kontroversielle scener. Kritikken var blandet, de mannlige anmelderne var negative, men filmens kvinnelige publikum forsvarte den i media. Dessverre er det den negative kritikken som har overlevd sammen med filmen.

Men nå setter vi i Cinema Neuf opp Hud, så da får du mulighet til å selv dømme filmen opp eller ned. Enten du er mann eller kvinne. Dette er forresten en ganske unik mulighet til å se originalversjonen, VHS-versjonen ble klippet en time kortere enn kinoversjonen. Men vi har fått låne den originale 35mm-versjonen fra filmarkivet til Nasjonalbiblioteket!

Kom til Lillesalen 6. oktober for en unik filmopplevelse!

PS: Det er Oktoberfest på Chateau Neuf denne dagen, men du kan kjøpe billett til filmen uten å måtte betale for Oktoberfest i tillegg!

Legg til ekstern kalender…