Oslo sett fra Ekeberg / Arne Vinnem

[Bilde]

Oslo sett fra Ekeberg

Arne Vinnem


Podium inviterer til utstillingen Oslo sett fra Ekeberg av Arne Vinnem lørdag 8.oktober kl 13.00.


Oslo sett fra Ekeberg er en tittel som mer enn antyder at er dette en utstilling om Oslo. Men heller enn et portrett av byen, brukes de lokale og svært så spesifikke betraktningsposisjonene som utgangspunkt for en utforsking av dokumentarisk kunstproduksjon.


Gjennom å reprodusere og beskrive funnede objekter, et postkort med et panoramabilde av Oslo og en ramponert rasteplassbenk, skildres tablåer hvor turistens estetiserende blikk møter bybeboerens forsøk på å vinne tilbake eierskapet til omgivelsene sine.


Den fotografiske og dokumentariske metoden spiller en sentral rolle i prosjektene. Gjennom å oversette metodene til forskjellige språk, som skulptur og tekst, tydeliggjøres materielle og språklige valg i møtene mellom original og replika.


Arne Vinnem (f.1978) har i de siste årene jobbet med prosjekter hvor stedspesifikke og dokumentariske elementer blir brukt for å belyse møtepunkt mellom individet og kommersialiserte uttrykk, og for å fokusere på hvordan visuell retorikk benyttes i forhandlinger mellom subjektet og samfunnet.


Vinnem har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, blant annet ved Open Art (Örebro), 4235 (Tromsø), Galleri Rostrum (Malmö), Giant Bowl (Oslo), Christiansands Kunstforening (Kristiansand), Galleri USF (Bergen), Kortfilmfestivalen (Grimstad), Rathaugallerie (Munchen), Tegnebiennalen (Oslo), UKS (Oslo) og De Appell (Amsterdam). Dette er hans første soloprosjekt i Oslo.


08.10.11-16.10.11 / Åpningstider kl.12-16 / Podium / Hausmannsgate 34 / 0182 Oslo



Legg til ekstern kalender…