"EVERYTHING STARTS WITH AN E" (UTSTILLING)

Utstilling med nye store malerier av Jan Mayen

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

6. oktober 2011

Utstillingsåpning kl 1930

Sound of Mu

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

“We are the music makers / and we are the dreamers of the dreams”

- AFX

Jan Mayens malerier ber om å leses serielt. I tråd med lyd-mix formatets rammer, forholder han seg til produksjon og kompilasjon av enkeltarbeider, hvor den formale konsistensen ikke nødvendigvis utgjør hovedpoenget, men der balanse, fremfor alt søkes i en konstellasjon hvor det narrative trekkes i bakgrunnen, og de maleriske momentene mister sin hensikt når maleriobjektet finner sin form.

Som klassisk skolert maler, med hodet dypt begravet i lydproduksjon og live-mixing, har Mayens synapser nærmest smeltet sammen i et audiovisuelt input/output. Maleriene går inn og ut av sync og jobber med og mot materialene i et sekventisk formspråk. Den formale meta-tesen henter materiale fra subkulturelle og kunsthistoriske felter som assimileres gjennom serier av lerreter, og påføres et psykisk trykk som konsekvent jobber i en eklektisk, komposisjonell metode.

Det er et melankolsk overskudd i denne flyten, som samler sitt fokus i en myk, syntetisert malstrøm av samtidsnostalgia og brutte symbolistiske elementer. Tvetydig romantikk og forvirret humor florerer i Mayens maleriske klubbliv, som et sømløst kompilert 60-talls prospekt for fremtiden, stagnert på 80-tallet og reinkarnert på 00-tallet. Denne operative sammenstilningen av subjekt, metode og filosofi, reflekterer også ganske presist vår egen kaotiske samtid, hvor det synes forståelig å søke stabilitet i tekno-musikkens repetetive statement:
“You can keep the change.”

Hexus

Legg til ekstern kalender…